Knjiga najpoznatijih fotografija

U ovo doba kada umjetnici svakog dana pružaju nove ideje i nije toliko teško skupiti legende fotografije, te ih sve strpati u jednu knjigu. Poznati fotograf Tim Mantoani upravo je to i učinio u svojoj novoj knjizi Behind Photographs – Archiving Photographic Legends.

U ovo doba kada umjetnici svakog dana pružaju nove ideje i nije toliko teško skupiti legende fotografije, te ih sve strpati u jednu knjigu. Poznati fotograf Tim Mantoani upravo je to i učinio u svojoj novoj knjizi Behind Photographs – Archiving Photographic Legends. Njegova je misija svijetu predstaviti autore koji stoje iza svjetski poznatih fotografija. Učinio je to na način da ih je sve fotografirao dok u rukama drže svoja najpriznanija dijela.

Tako u knjizi možete pronaći rock fotografa Jima Marshala sa fotografijom Johnnyja Casha u rukama, Neila Leifera s Muhamedom Alijem, Harryja Bensona kako drži svoju legendarnu fotografiju Beatlesa u tučnjavi jastucima i brojne druge autore i njihova najprestižnija dijela.

Zanimljivo je kako je autor knjige odlučio svoje zapise odvesti toliko daleko da budu upravo u obliku Polaroida, a na dnu svakog od njih dodati komentar autora o njihovim dijelima.

Knjigu potpisuje izdavačka kuća ChannelPhotographics, a cijena joj je $60. Također, istu knjigu možete nabaviti i u limitiranoj ediciji s uključenim individualnim printevima po cijeni od $295.