Još samo nekoliko dana do najveće hrvatske konferencije o dronovima

Sve je spremno za drugu konferenciju DRONEfest – sudionike očekuju više od 30 predavanja, čak osam radionica, dvije panel-rasprave te sajam i zona Fly na kojima će se predstaviti modeli bespilotnih letjelica.

Organizatori Konferencije su softverska grupa IN2 i agencija Eventa01, vrijeme održavanja 30. i 31. ožujka 2017. godine, a lokacija centar Plaza Event, odnosno bivši centar Hypo.

U prvom planu Konferencije bit će bespilotne letjelice i rješenja za bespilotne letjelice, što će privući više od 300 sudionika iz Hrvatske, ali i cijele regije – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije. Predavanja će se paralelno odvijati u dvjema dvoranama, a obuhvatit će niz aktualnih tema – regulativu letenja dronom u Hrvatskoj i Europskoj uniji, korištenje dronova u poslovne svrhe s posebnim naglaskom na poljoprivredu, niz tema iz akademske zajednice i brojne druge. Keynote predavači ove su godine dr. Mirko Kovač, direktor Laboratorija za zrakoplovnu robotiku londonskog Imperial Collegea, i mr. sc. Haris Balta s Belgijske kraljevske vojne akademije. Oni će predstaviti najnovije svjetske trendove na području tehnologije drona: dr. Kovač svoj rad na dronovima koji mogu zaroniti pod vodu i izroniti iz nje nakon što obave određeni zadatak, na dronovima koji koriste 3D-printere i na dronovima koji obavljaju popravke kod kriznih situacija poput puknuća cjevovoda, a Mr. Balta iskustva sa sustavima za detekciju i zaštitu od bespilotnih letjelica.

Osam radionica koje će se održati drugog dana Konferencije približit će okupljenima teme poput utrkivanja dronovima, programiranja dronova, održavanja dronova, snimanja dronovima i druge. Na sajamskom će se dijelu moći vidjeti različite bespilotne letjelice, a u zoni Fly demonstracije letenja raznih proizvođača.

Kotizacije je moguće nabaviti do zadnjeg trenutka – regularna cijena za oba dana je 1000 kuna + PDV, a ograničeni broj studentskih kotizacija po cijeni od 250 kuna (s PDV-om) još uvijek je dostupan.

Glavni partner Konferencije jest tvrtka M SAN, ostali partneri Konferencije su tvrtka Aviteh i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, a pokrovitelji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Medijski pokrovitelji DRONEfesta su: Aerosvijet, Agroklub.com, Agroportal.hr, CroPC.net, DFM Magazin, Fotografija.hr, ICTbusiness.info, Infotrend, ITbizcrunch.com, Netokracija.com, PoslovniPuls.com, Preporucamo.com, Racunalo.com, Radiobit.in, Rep.hr, Tangosix.rs i Vidi.

Više informacija može se pronaći na službenoj mrežnoj stranici Konferencije: dronefest.in2.hr