Izložba udruženja “Wigan 10” u Fotoklubu Zagreb

U utorak, 7. veljače u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3  otvorena je izložba fotografija “Geovisualization” članova fotografskog udruženja: Wigan 10 iz V. Britanije. Ovom izložbom već drugi puta gostuju u Zagrebu, a autori koji sudjeluju su: Gwen Charnock, David Butler, Phil Charnock, John Jerstice, Dick Mobey, Ed Roper, Chris Charnock, Chris Hague, Maurice Jones, Marco Pozzi, Roy Rimmer, Kathryn Scorah i Austin Thomas

Fotoklub Wigan 10 u samom je vrhu najuspješnijih fotografskih udruženja u Velikoj Britaniji.

Na svjetskoj razini ostvarili su prvo mjesto na 1. FIAP-ovom svjetskom kupu klubova 2006. godine. Od tada su na ovom jednogodišnjem natjecanju fotografskih klubova svijeta plasirani uvijek među prvih deset klubova – stoga nije ni čudo što su dobili i nagradu “Maurice Dorikens Trophy” 2010. godine u okviru FIAP-ovog natjecanja kao klub koji je imao najbolje rezultate na natjecanju FIAP-a od 2006. do 2010. godine.

Do ljeta 2011. tijekom postigli su tijekom 22 godine brojne uspjehe u okviru Velike Britanije, ali i na svjetskim natjecanjima:
LCPU (Lancashire & Cheshire Photographic Union) – pobjednici 18 puta
PAGB (The Photographic Alliance of Great Britain
National PAGB Inter-Club Slide/PDI – pobjednici 9 puta
National PAGB Inter-Club Print – pobjednici 2009. godine
PAGB Great British Cup – pobjednici 4 puta
PAGB Great British Nature Cup – pobjednici 2 puta

Šestero prijatelja osnovali su ga prije 22 godine u želji da se stvori forum u okviru kojeg će diskutirati međusobno o fotografiji te raditi zajedno u primarno nenatjecateljskoj atmosferi (nema organiziranih natjecanja unutar kluba). Natječu se s drugima aktivno sudjelujuću u natjecanjima i na organiziranim izložbama u zemlji inozemstvu.