Izložba Nede Rački i Vesne Špoljar – Vatromet boja

Izložba pod nazivom Vatromet boja  održat će se u galeriji Ravnice, Hegedušićeva 20. Otvorenje je 8. svibnja u 16.30, a izložba će se moći pogledati do 5. lipnja.  Neda i Vesna su se odazvale pozivu slikara Andreja Baše koji u istom prostoru  istovremeno izlaže svoja ulja na platnu. Naziv njegove izložbe je Sjećanja. Uz prigodni domjenak, biti će izveden i glazbeni program.

Vesna Špoljar – članica je Foto kluba Zagreb, CroArt foto kluba i udruge „Fotogard“. Dugo se bavi fotografijom ali intenzivnije zadnjih pet godina. Sudjeluje u aktivnostima klubova, klupskim izložbama i natječajima fotografije u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Do sada je imala dvije samostalne izložbe, u veljači prošle godine u Zagrebu i u srpnju prošle godine u Provansi u Francuskoj, a sudjelovala je na oko 50 skupnih izložbi. Upravo priprema novu samostalnu izložbu. Osvojila je niz nagrada i priznanja. Osim svojim fotografijama i na drugi način želi dati svoj doprinos promicanju fotografije kao umjetnosti te se bavi organiziranjem skupnih i samostalnih izložbi priznatih hrvatskih umjetnika fotografa

Neda Rački, AFIAP – fotografija joj je dugogodišnji hobi, a posljednjih nekoliko godina aktivno sudjeluje na nacionalnim i međunarodnim natječajima i salonima bilo kao izlagač ili član žirija. Sudjelovala je na dvadesetak izložbi u Hrvatskoj i preko sedamdeset izložbi u 40 zemalja na svim kontinentima. Osvojila je brojne nagrade i priznanja. Prošle je godine imala prvu samostalnu izložbu u Zagrebu, a za lipanj ove godine priprema samostalnu izložbu u Rijeci. Članica je Foto kluba Zagreb i udruge “Fotogard”.

Kolekcija „Krovovi“ izložena je na XIth Festival of Photographic Art u Francuskoj, a u Hrvatskoj je osvojila prvo mjesto na 8. Salonu hrvatske međuklupske umjetničke fotografije u Rijeci te drugu nagradu na Podravskom salonu 2010. u Đurđevcu.