Izložba hrvatske modne fotografije u Italiji

Izložba ‘Prodaja snova – suvremena hrvatska modna fotografija’ gostuje od 1. lipnja u talijanskom Museo dell’Arte fabbrile e delle coltellerie u Maniagu (Pordenone). Izložba ostaje otvorena do 28. srpnja.

Najavljena kao iznimno zanimljiva, hrvatska će izložba sudjelovati u službenom programu talijanskog fotografskog festivala ‘Spilimbergo fotografia’, a domaća publika već ju je imala prilike vidjeti na prošlogodišnjem festivalu Rovinj Photodays te u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Izložba donosi šezdeset vrhunski opremljenih izložaka Mare Milin, Ivane Vučić, Marka Grubišića, Mladena Šarića, Brune Kazinotija i fotografskog dvojca Decker&Kutić te Sanje Bistričić.

Po riječima Denisa Redića, direktora Photodaysa, to je veliko priznanje svima koji su sudjelovali u tom projektu, ali i način da se hrvatskim autorima otvori novo tržište.

Modna fotografija u Hrvatskoj u proteklih deset godina dobiva na važnosti i postaje medijski vidljivija i utjecajnija s pojavom novih manifestacija i časopisa posvećenih modi, ustvrdila je u predogvoru izložbe kustosica Sandra Vitaljić. Autori i autorice zastupljeni na izložbi gradili su novu hrvatsku modnu scenu, a uz njih je predstavljena i još neafirmirana fotografkinja Sanja Bistričić, koja će, uz ostale, potencijalno nastaviti njen razvoj, dodala je.