Izložba fotografija Vladimira Dugandžića “Krik”

Nakon 20 godina, koliko je prošlo od njegove prve samostalne izložbe,  splitski fotoreporter Valdimir Dugandžić ovoga petka, 25. veljače u 19 sati u otvara i svoju drugu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom  “Krik” u prostorima splitskog City Centra One. Tema izložbe, koja će biti otvorena do 11. ožujka, je sportski krik koji otkriva i socijalnu stranu društva u ovom trenutku.Vladimir Dugandžić rođen je 11 rujna 1961. u Rijeci. Djetinjstvo i mladalaštvo provodi u Crikvenici da bi 1979. godine  doselio u Split.

Fotografija ga je privukla u ranom djetinjstvu da bi tek 1989. postala njegovo zanimanje. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Splitu u zvanju profesora politehnike.

Pravu afirmaciju kao fotoreporter stekao je kao zaposlenik Sportskih novosti.Objavljivao je svoje fotografije gotovo u svim dnevnicima, tjednicima i mjesečnicima koji su izlazili na ovim prostorima. Od 2007. godine zaposlenik je fotografske agencije Cropix.

Svjedočio je svojim fotoaparatom svim ratovima koji su se na prostoru Balkana vodili posljednjih 20 godina. No po vokaciji je ipak sportski fotoreporter koji pomalo naginje modnoj fotografiji. Gotovo čitavo jedno desetljeće vodio je”Afroditu”, jednu od najpoznatijih hrvatskih modnih agencija. Prve izbore ljepote u Hrvatskoj osobno je pokrenuo i vodio.

Izvještavao je fotografijama sa svih krajeva svijeta i sa svih velikih sportskih natjecanja od čega je zanimljivo navesti:  Olimpijadu u Ateni 2004., Olimpijadu u Vancouveru 2010., Svjetsko prvenstvo  u nogometu 2002. u Japanu, Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine…

Osnivač je neprofitabilne udruge ” Fotoreporteri bez granica” koja se bavi humanitarnim radom sa posebnim naglaskom na djecu s posebnim potrebama.Veoma uspješno surađuje sa Centrom
Slava Raškaj.