Izložba fotografija – Miljenko Vojta – Suvremenici plus

U "Kući piva" u Zagrebu (Gorjanska 22, Trešnjevka) u četvrtak, 19. srpnja 2012. godinw u 19 sati održati će se svečano otvorenje izložbe Miljenka Vojte - Suvremenici plus.

U “Kući piva” u Zagrebu (Gorjanska 22, Trešnjevka) u četvrtak, 19. srpnja 2012. godinw u 19 sati održati će se svečano otvorenje izložbe Miljenka Vojte – Suvremenici plus.

 

RIJEČ AUTORA

Već broj predstavljenih fotografija, njih 16, bilo je već prikazano na mojoj samostalnoj izložbi pod nazivom SUVREMENICI, održanoj od 5. lipnja do 4. srpnja ove godine u galerijskom prostoru Caffe bar LP, Franje Račkoga 11, u Zagrebu, Za potrebe aktualne izložbe postav je dopunjen s još četiri do sada neporkazane fotografije. Shodno tome, dopunjen je i naziv izložbe.

Svi prikazani portreti mojih tadašnjih prijatelja i znanaca, od kojih mnoge nisam susreo već puno godina, a neki od njih, na žalost, više i nisu među nama, snimljeni su u razdoblji od sredine kolovoza 1976. do sredine kolovoza 1979. godine dvookim fotoaparatom srednjeg formata Yashica Mat 124G.

 

BIOGRAFIJA

Miljenko Vojta je rođen u Zagrebu, 3. prosinca 1954. Diplomirao studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Permanentno se stručno usavršavao u Zemlji i inozemstvu. Niz godina surađivao u nastavi Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Interuniverzitetskog centru u Dubrovniku.  Novinarstvom i novinskom fotografijom bavi se profesionalno od 1976. Radio i surađivao u svojstvu novinara, izvjestitelja, dopisnika, novinskog fotografa, urednika, izvršnog urednika i kolumnista u više od pedeset domaćih i stranih novina, magazina, časopisa i publikacija, u kojima je, uz razne napise i reportaže objavio i više tisuća fotografija. Redoviti je član Hrvatskog novinarskog društva te zagrebačkog CroArt Photo Cluba. Nostelj je državnog odličja Reda Danice hrvatske, s likom Katarine Zrinske. Živi i radi u Zagrebu.

 

Izložba će biti otvorena do 13. rujna 2012. (ponedjeljak – petak od 14 do 21 sat i subotom od 9 do 14 sati).