Izložba fotografija Lee Titz i Jelene Popić “Moj Graz je tvoj Graz”

U sklopu ciklusa 'Žene iza objektiva – subjektivno', u četvrtak, 3. studenog u 19 sati, u Muzeju grada Splita otvara se izložba 'Moj Graz je tvoj Graz' autorica Lee Titz i Jelene Popić. Izložbu organiziraju udruga Kurs-Split i Kulturvermittlung Steiermark, a ostaje je otvorena do 15. studenog.

U sklopu ciklusa ‘Žene iza objektiva – subjektivno’, u četvrtak, 3. studenog  u 19 sati, u Muzeju grada Splita otvara se izložba ‘Moj Graz je tvoj Graz’  autorica Lee Titz i Jelene Popić. Izložbu organiziraju udruga Kurs-Split i Kulturvermittlung Steiermark, a ostaje  je otvorena do 15. studenog.

Dvije fotografkinje predstavljaju se zajedničkom izložbom s motivima grada Graza, suprotstavljajući različite umjetničke diskurse, različite rakurse i različite tehnike, a odabirući jednaki format prikaza.

Lea Titz stipendistica je rezidencijalnog programa udruge Kurs u Splitu. Nakon Akademije primijenjene fotografije u Grazu, nastavlja tečaj fotografije u Rosenheimu. 2009. završava studij na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču. Od 2003. radi kao arhitektonski fotograf, a 2006. osniva odbor za ‘Full frame’  festivale eksperimentalnih i avangardnih filmova u Beču. Dobitnica je brojnih nagrada za fotografije i vizualne umjetnosti.

Jelena Popić bila je stipendistica Artist in residence u Grazu 2007. Treća nagrada Fotokluba Split na Novogodišnjoj klupskoj izložbi2008. Prva nagrada na Photodaysima u kategoriji Priroda, društvo, umjetnost za fotografiju Bolničko poslijepodne 2008. Prva nagrada na III Salonu fotografije-Minijature Beli Manastir za kolekciju portreta ‘Dora’ 2011. Nagrada na klupskoj izložbi Fotokluba Split za kolekciju fotografija: Godine nisu važne. (culturenet.hr)