Izložba Ane Opalić u Muzeju prekinutih veza

Otvorenjem izložbe akademske fotografkinje Ane Opalić “Izmišljeni putopis” u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu otvoreno je drugo izdanje L-fest-a.

Otvorenjem izložbe akademske fotografkinje Ane Opalić “Izmišljeni putopis” u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu otvoreno je drugo izdanje L-fest-a.

“Serija fotografija nastala na putovanjima, niz je uhvaćenih trenutaka i motiva koje bilježi fotografkinja. Logična povezanost putopisnih fotografija mjestom i slijedom koja evocira misaoni tok, određuje značenje odnosno ispisuje priču, umanjena je nasumičnim odabirom fotografija koje potom postaju okosnica za nove putopise. U igri odnosa konteksta i slike, dokumentarnog i fiktivnog, kratke priče preuzimaju nove prikaze. Motivi lišeni svog dokumentarnog i osobnog značenja otvaraju interpretativni prostor označenog u kojima se odigrava osobna priča lezbijki i progovara njihovim glasom.

‘Izmišljeni putopis’ fotografkinje i videoumjetnice Ane Opalić poziva vas da autoričine fotografije s putovanja prevedete u vlastite priče o odlascima, dolascima, prekidima i trajanjima.”

Izložba je otvorena za posjetitelje do 4. prosinca.

Ana Opalić rođena je u Dubrovniku 1972. godine. Diplomirala je 1997. filmsko i TV snimanje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Fotografije samostalno izlaže od 1991. Godine. Od 2000. članica je Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika. Predstavljala je 2003. Hrvatsku na 50. venecijanskom bijenalu (zajedno s Borisom Cvjetanovićem). Dobitnica je II. nagrade na natječaju T-HTnagrada@ msu.hr 2008.