Izabrani finalisti 6. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Nakon tromjesečnog natječaja na temu Refleksije, međunarodni žiri odabrao je finaliste 6. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida. Suvremenim, dokumentarno-umjetničkim pristupom fotografiji zagrebačkoj će se publici predstaviti Alvaro Deprit (Italija), Daesung Lee (Francuska), Mitar Simikić (BiH), Antoine Bruy (Francuska), Danila Tkachenko (Rusija), Lek Kiatsirikajorn (Tajland), Prasiit Sthapit (Nepal), Giovanni Cocco (Italija), Guy Martin (UK) i Egor Rogalev (Rusija).

Uz deset finalista, Organ Vida će u svojem katalogu predstaviti pet dodatnih, posebno pohvaljenih projekata. To su Willie Osterman (I am that), Alnis Stakle (Shangri-La), Olga Ingurazova (Scars od independence), Myriam Meloni (Behind the absence) i David Brunetti (Dreaming of Syria).

Na natječaj Organa Vida prijavilo se preko 200 fotografskih projekata iz 34 zemlje. Natječaj je trajao od 30. ožujka do 8. lipnja, a najviše prijava pristiglo je iz Hrvatske, a potom iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a i Italije.

Posjetitelji će dva tjedna uživati u posebnim fotografskim radovima jer će se 6. Međunarodni festival fotografije Organ Vida održati od 26. rujna do 10. listopada, a otvorit će se izložbom ovogodišnjih finalista u Kući za ljude i umjetnost – Lauba. Festivalski program odvijat će se na još nekoliko lokacija, u Galerijama Greta, Lang i 512, Kinu Mosor i Dokukinu.