Indiegogo dolazi na Zagreb Crowdfunding Convention

 

Manje od dva dana je ostalo do početka Zagreb Crowdfunding konvencije koja će 17. i 18. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka okupiti više od 30 stranih i domaćih govornika te preko 250 sudionika.  Kvalitetu predavača i potencijal grupnog financiranja projekata prepoznala je i publika te su u manje od tjedan dana planule sve karte za najvažniji ovogodišnji događaj iz područja crowdfundinga u Hrvatskoj.

Budući da je niz domaćih projekata tražio sredstva na Indiegogo platformi, okupljeni će imati ekskluzivnu priliku čuti više od direktorice Indiegoga za Europu, Anastasie Emmanuel. Svoja iskustva podijelit će i Liz Wald, jedna od svjetski priznatih stručnjaka za e-commerce i crowdfunding. Također, od stranih gostiju izdvajamo Mariju G. Perulero s platforme Goteo.org, Irene Tordera iz Europske crowdfunding mreže i Roberta Esposita s platforme DeRev.

Tim Fabula Organic Pencil, koji je uspješno završio program Crowdfunding Academy s kojim je i započela cijela priča, iskoristit će ovu jedinstvenu priliku i tijekom konvencije lansirati svoju kampanju! Izgleda da će jesen u Hrvatskoj biti u znaku grupnog financiranja jer će im se u narednim tjednima pridružiti i ostali kolege s akademije.

Raspored događanja može se pogledati OVDJE.

 

Centar za kulturu Trešnjevka, 17. i 18. rujna 2015., Zagreb

Financiranje različitih projekata putem grupnog financiranja ili crowdfundinga nailazi na sve veći interes, stoga Zagreb Crowdfunding Convention u Hrvatsku dovodi Indiegogo, jednu od najpopularnijh svjetskih platformi za crowdfunding.

Liz Wald, potpredsjednica Indiegoga i Anastasia Emmanuel, direktorica Indiegoga za Europu, u Zagrebu će razmijeniti iskustva i znanja o pripremi crowdfunding kampanja i razgovarati o rješavanju prepreka za daljnji razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj.

Kako ističe Liz Wald, svi bi trebali dobiti priliku za financiranje projekata u koje vjeruju, bili to kreativni, poduzetnički ili projekti za pomoć zajednici.

Sličnog je mišljenja i Anastasia Emmanuel koja naglašava kako crowdfunding nije puko traženje novca, nego okupljanje kritične mase ljudi koji vjeruju u određenu ideju ili projekt i žele pomoći njenom ostvarenju.

Predstavnice Indiegoga u Zagrebu će boraviti 17. i 18. rujna, a sudjelovanje na Zagreb Crowdfunding Convention potvrdio je i Hrvoje Prpić koji će predstaviti svoje iskustvo u vođenju trenutno najuspješnije domaće crowdfunding kampanje u kojoj je za projekt Trillenium prikupljeno više od 2 milijuna kuna.

Ostali sudionici su: Marija G. Perulero, (Goteo.org), Irene Tordera (European Crowdfunding Network), Roberto Esposito (DeRev), Karsten Wenzlaff (German Crowdfunding Network), Mihovil Barančić (Zagrebački inkubator poduzetništva), IT i startup stručnjak Ivo Špigel, Goran Jeras, pokretač prve hrvatske etičke banke, Oleg Maštruko (CF Campaigner) i drugi.

Također, na konvenciji će se predstaviti pokretači uspješnih hrvatskih crowdfunding kampanja: Baggizmo (Ladislav i Izvorka Jurić), Vaults (Hrvoje Kordić) i Goulash Disko (Yves Taquet), kao i projektni timovi Crowdfunding Academy koji od svibnja ove godine rade na pripremi svojih kampanja.

Program konvencije će obuhvatiti goruće teme iz područja crowdfundinga: equity crowdfunding, pravne aspekte kao i mogućnosti crowdfundinga za financiranje startupa dok će na besplatnim radionicama u sklopu konvencije polaznici imati priliku naučiti osnove pripreme i provedbe crowdfunding kampanje.

Zagreb Crowdfunding Convention održava se u organizaciji društvenog poduzeća BRODOTO i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, a uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Otvaranju konvencije će prisustovati Zdenka Lončar, pomoćnica ministra i predstavnik HAMAG-BICRO-a.

 

***

 

Sudjelovanje na konvenciji je besplatno, a svi zainteresirani ulaznice mogu preuzeti preko sustava Entrio.