Imate pitanje? Poznati fotograf Zack Arias zna odgovor!

Profesionalni fotograf Zack Arias iz Atlante, koji vodi popularan blog, poznat je diljem svijeta, a svojim savjetima pomaže fotografima.

Profesionalni fotograf Zack Arias iz Atlante, koji vodi popularan blog, poznat je diljem svijeta, a svojim savjetima pomaže fotografima. Spomenuti je fotograf majstor kada je u pitanju rasvjeta, a možete kupiti i njegov DVD One light. Materijal je to koji svakako vrijedi pogledati.

Zadnja četiri mjeseca Arias je na stranici Tumblr vodio dio po principu pitanja i odgovori. Naime, zaljubljenici u fotografiju bili su jako aktivni i slali brojne upite koje je Arias objavljivao i strpljivo odgovarao na njih. Dnevno je u prosjeku odgovarao na osam do 10 pitanja, a do sada je odgovorio na točno 1.000 pitanja i otišao na zasluženu pauzu do slijedeće godine.

Širok raspon pitanja

Pitanja su obuhvaćala širok raspon. Od toga koji fotoaparat i objektiv kupiti, koji softbox koristiti, do pitanja koja su obuhvaćala teoretski dio. Naime, pojedince su zanimala pitanja poput onih kako ”rasti” kao fotograf, kako riješiti nedostataka samopouzdanja, kako bolje pronalaziti kadrove. Zanimljiv je dio vezan za pokretanje fotografskog biznisa, kako marketinški ulagati, kako iskoristiti internet, reklamirati se, koliko naplatiti rad… Ukratko, ukoliko vas zanima bilo kakvo pitanje – posjetite Zackov Tumblr, jer ćete tamo sigurno pronaći odgovore.

Zanimljivo je da na stranici nećete pronaći nijedan oglas, čitati o favoriziranju pojedinog fotografskog brenda i slično. Ako i postoji neko pitanje na koje Arias nije odgovorio, strpite se do iduće godine kada će opet aktivirati ovaj projekt i dodatno obogatiti već postojeća pitanja.

Arias kaže da je njegova e-mail adresa već prekrcana s 1.600 neodgovorenih pitanja. Što drugo reći, osim čestitati vrhunskom fotografu na odvojenom vremenu i savjetima kojima je pomogao brojnoj publici.