Hvalevrijedan potez: Canon otvorio forum za svoje obožavatelje

Zanimljiv je potez napravio Canon za svoje korisnike. Naime, ova je tvrtka otvorila internetski forum na kojem korisnici mogu diskutirati, dobivati savjete i slično. Poznato je da na raznim ”neutralnim” forumima svako malo traju bitke na tematiku ”čiji je bolji i veći”, pa je ovo sada pravi raj za korisnike Canona koji će na jednom mjestu moći diskutirati s istomišljenicima.

– Jako smo uzbuđeni zato što sada svojim korisnicima možemo ponuditi i prostor na koje mogu pitati pitanja, razgovarati s našim zaposlenicima i učiti od drugih korisnika Canona. S porastom društvenih mreža smo u Canonu prepoznali važnost ovog dijela. Forum smo podijelili u razne dijelove, pa će svi naši budući i sadašnji korisnici doći na svoje – rekao je Yuichi Ishizuka, izvršni dopredsjednik američkog Canona.

Aktivnost na društvenim mrežama

Nije ovo jedino polje na kojem je Canon aktivan. Naime, na Facebooku ima nekoliko stranica koje imaju po stotine tisuća obožavatelja, dok im YouTube račun ima preko 5.000 pretplatnika.

Jedno je sigurno, potez je ovo koji vrijedi pohvaliti. Kada bi se i drugi brendovi vezani za fotografiju potrudili u jednakoj mjeri i došli do interakcije sa svojim korisnicima, pojedine bi stvari bile puno jednostavnije. Prvo što nam pada na pamet su određeni savjeti u slučaju kada vam fotoaparat zakaže. Odete na forum, pitate osobe koje imaju isti fotoaparat, dobijete odgovor i to je to. Dvosmjerna komunikacija. Ovako puno korisnika u npr. Hrvatskoj ima određene probleme, ali se praktički ne mogu obratiti na nijednu adresu. Hrvatski forumi vezani za fotografiju imaju relativno malo korisnika i ne možete uvijek biti sigurni da netko ima isti fotoaparat. Zato je ovo put koji bi trebali slijediti i svi drugi.