HDLU – natječaj za programe izlaganja u 2013.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za programe izlaganja u 2013. godini, u Galeriji Bačva, Galeriji Karas, Galeriji PM i Galeriji Prsten. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju članovi HDLU sa podmirenom članarinom, svi likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Rok za predaju prijava je 5. lipanj 2012. (datum poštanskog žiga).

Prijave mogu uključivati:
– izložbe;
– edukativne programe;
– izdavačke projekte;
– programe međunarodne, međuinstitucionalne i regionalne suradnje.

Prijedlog treba sadržavati:
– zamolbu;
– naziv programa;
– kratki opis programa/prijedloga;
– određenje na koji se od prostora odnosi;
– podatke o predlagatelju i izvođačima projekta (kratki životopis, katalozi);
– cilj;
– faze realizacije projekta;
– za program međunarodne, međuinstitucionalne i regionalne suradnje: popis zemalja / institucija uključenih u program te potvrda o suradnji;
– ako je riječ o izložbi, potpuno popuniti i dostaviti prijavnicu;
– ako je riječ o izložbi, dostaviti vizualni materijal o radovima koji se predlažu za izlaganje i skicu postava u prostoru (tlocrt preuzeti u tekstu natječaja): fotografije/skice predloženog rada/projekta – isprintane ili na CD-u (rezolucija 2400 x 1600 piksela u JPG ili TIF formatu), video u DVD PAL formatu. Priloženi DVD mora raditi u standardnom DVD uređaju, zvučni zapis u audio CD formatu. Priloženi CD mora raditi u standardnom audio CD uređaju.

Molimo da provjerite ispravnost CD-a i DVD-a. U slučaju neispravnosti CD-a ili DVD-a prijava će biti nevažeća. Nepotpune prijave se neće razmatrati.

Predana dokumentacija podiže se u roku od 30 dana od objave rezultata natječaja na službenim web stranicama Udruge. Po isteku navedenog roka za nepreuzetu dokumentaciju ne odgovaramo. HDLU ne preuzima obvezu vraćanja predanih materijala poštom.
HDLU pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Godišnjeg programa galerija u svim medijima te katalogu, pozivnici i web stranicama HDLU-a.

Prijedlozi se dostavljaju osobno (radnim danom od 9-13 sati) ili poštom na
adresu:
Tajništvo HDLU
Trg žrtava fašizma bb
10000 Zagreb
e-mail: info@hdlu.hr

s naznakom: Galerijski program 2013