Gotovo stotinu sudionika na ovogodišnjim Foto danima mladih – prijave još otvorene!

Ovogodišnji Foto dani mladih okupit će gotovo stotinu sudionika iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Prijave za fotografe i modele su još uvijek otvorene. Šezdeset fotografa i trideset modela u pet dana trajanja festivala aktivno će predstaviti svoje radove i dodatno se educirali. Foto dane mladih obilježit će izložbe, radionice, predavanja, filmske projekcije, trodnevno fotografsko natjecanje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih sudionika. Prijave su otvorene na www.fotodanimladih.com.hr, a mjesta ima samo za 90 najboljih!

Stotinjak izabranih fotografa i modela očekuje zaista raznolik program. Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se od 30. travnja do 04. svibnja u Puli i Rovinju. U odnosu na prošle godine i duži su za jedan dan, održavaju se u dva grada, ali i znatno ispunjeniji sadržajem. Radionice, debate i tribine, izložbe, predavanja, filmske i glazbene večeri, fotografiranje, druženje i zabava samo su dio onoga što očekuje mlade sudionike.

Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan. Osigurati mladim umjetnicima sve uvijete za njihov razvitak, razmjenu iskustava, edukaciju i napredak.

Sudionike fotografe očekuju radionice o samim počecima fotografije kao i predavanja „Mladi za mlade“ gdje će drugi mladi fotografi svoja iskustva dijeliti sa kolegama. Edukativni program obuhvatit će razne dijelove fotografiranja, od rada sa svjetlom pa sve do fotografiranja zvijezda. Natjecateljski program obilježit će 3 kategorije fotografiranja, reklamna fotografija te turistička fotografija koja je podijeljena na prirodnu i kulturnu baštinu Pule.

Sudionike modele očekuje tribina „Kada je model subjekt, a kada objekt“ s temom pretjerane „upotrebe“ modela u marketinške svrhe gdje će zajedno sa fotografima tražiti granicu koliko se daleko može ići fotografiranjem za marketinške svrhe. Nakon edukacije modeli će sa fotografima na terenu snimati turističku fotografiju Pule, kako onu prirodne baštine tako i kulturne baštine Pule. U fotografiranju će fotografi i modeli primijeniti naučeno iz tribine.

Foto dani mladih u sklopu svog programa organizirat će i posjet popularnim Rovinj Photodays-ima pa će se mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom. Uz Rovinj Photodays-e, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i najveći svjetski brend u fotografiji Canon kao i cijeli niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su do popunjavanja kapaciteta ili do 10. travnja 2014. godine. Prijaviti se može kao model ili fotograf na www.fotodanimladih.com.hr