GoPro Hero3: Black Edition – POV digitalna kamera bez dostojne konkurencije

Postoje još Silver i White Edition, ali...nema veze...neka samo postoje. Mi volimo crno. I jednog dana kad ćemo ga imati svo svoje znanje ćemo podijeliti upravo u našoj digitalnoj foto školici.

Da ponovimo naslov – GoPro HERO3: Black Edition – manja je i lakša od svog prethodnika HERO2. Uz to ima i WI-FI konekciju.

Postoje još Silver i White Edition, ali…nema veze…neka samo postoje. Mi volimo crno. I jednog dana kad ćemo ga imati svo svoje znanje ćemo podijeliti upravo u našoj digitalnoj foto školici.

GoPro serija malih POV (Point of View ili po naši/laički – akcijskih) kamera je namijenjena prvenstveno snimanju akcije, sporta, ali i svega ostalog te je izuzetno popularna među ekstremnim sportašima.

Kućište je vodootporno do 60 metara dubine, ima mogućnost snimanja Ultra HD (4K) video zapisa, naravno i sve manje rezolucije do punog HD formata 1920×1080 piksela.

Nadalje u mogućnosti je snimati, u ovoj klasi trenutno nezamislivo, video brzine 960p koja se spušta i na 720p te 480p – dakle slow motion uratke od kojih rastu zazubice. Što se tiče sličica po sekundi tu se brojka penje na 240 i to u NTSC i PAL režimu.

Što se same fotografije tiče HERO3 podržava 5, 7 i 12 megapikela. Sami senzor daje iznimno dobre rezultate pri uvjetima lošeg svjetla.

Oko ovog heroja je širokokutni objektiv izveden od 6 elemenata asferičnih leća. Vrhunsko staklo, vjerujte nam.

Radove sprema na microSD kartice, a čiji najveći kapacitet kojeg HERO3 može pročitati iznosi finih 64 gigabajta.

USB 2.0, micro HDMI te mogućnost (uz dodatnu kupovinu) 3.5mm mikrofonski stereo adapter i i kompozitni A/V adapter.

Idemo dalje, HERO 3 je nabildan s još ponekim naprednim postavkama i podešavanjima kamera kao što je video loop, uzastopno okidanje, ručna kontrola balansa bijele. Burst shooting na 30fps i to u punom 12 megapiksela formatu te, naravno, neizostavan podrška za intervalnu fotografiju (timelapse) i to u intervalima od 0,5,1, 2, 5, 10, 30 i 60 sekundi.

Čija majka ne bi poželjela ovakvog sina heroja?