Rijeka – izložba fotografija “Godinu dana nakon potresa i plimnog vala u istočnom Japanu”

U utorak, 12. lipnja 3012. godine, u 17 sati, u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Rijeka, otvara se putujuća izložba "Godinu dana nakon potresa i plimnog vala u istočnom Japanu".

U utorak, 12. lipnja 3012. godine, u 17 sati, u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Rijeka, otvara se putujuća izložba “Godinu dana nakon potresa i plimnog vala u istočnom Japanu”.

U svim zemljama gdje su ustanovljena japanska veleposlanstva širom svijeta organizirat će se izložbe fotografija, kao zahvala za pomoć koja je upućena Japanu nakon potresa koji ga je pogodio 2011. godine.

Fotografije prikazuju situacije u mjestima neposredno nakon potresa i plimnog vala te ista mjesta godinu dana nakon katastrofe i vidljiv napredak u rekonstrukciji i izgradnji. Namjera je izložbom pokazati ne samo stradanja nego i odlučnost, želju i volju za obnovom i novim životom u Japanu.

Izložba će u Hrvatskoj biti prikazana u Karlovcu, Krapini, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Puli, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Rijeci.