FotOOko

Projekt FotOOko održat će se, 15. rujna 2012., a zamišljen je kao jednodnevno okupljanje, druženje, razmjena iskustava i zajednička šetnja fotografa različitih profila i iskustava u Svetoj Nedelji.

Projekt FotOOko održat će se, 15. rujna 2012., a zamišljen je kao jednodnevno okupljanje, druženje, razmjena iskustava i zajednička šetnja fotografa različitih profila i iskustava u Svetoj Nedelji.

Uz fotografe fotoklubova iz Zagreba, Dugog Sela, Jastrebarskog, Velike Gorice, Zaprešića, Petrinje, Čakovca, Varaždina, Rijeke, Slavonskog broda, Delnica, Fužina, Vrbovskog, Pazina, Buzeta, Dubrovnika te goste iz fotoklubova drugih zemalja, pozvani su i svi oni koji se u fotografiji tek počinju pronalaziti i koji će članovi fotoklubova tek postati.

Uključiti se, družiti se s nama i sudjelovati mogu svi – jedino što je potrebno jest znatiželja, dobra volja i nekakav, kakav-takav fotoaparat.

Osim populariziranja i promocije fotografske umjetnosti, FotOOko predstavlja priliku za predstavljanje poduzeća čija je djelatnost vezana uz fotografiju, fotografske usluge i foto-opremu te, posebno, omogućava turističku promidžbu grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije.

Program započinje u 10 sati u Ornitološkom rezervatu Sava-Strmec. Tamo će «Klikovci», u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije te uz pomoć volontera za promatranje ptica Zagrebačke županije, organizirati izložbu svojih fotografija te prikaz načina fotografiranja ptica.

Od 13 sati, na Trgu u Svetoj Nedelji, održavat će se fotoradionice: Makro, Studijska fotografija, Modeli i priručna rasvjeta, dok će u suradnji s Fotoklubom Čakovec na svetonedeljskom trgu biti instalirana camera obscura i održana tematska radionica.

U nastavku, od 17 sati, u suradnji s Planinarskim društvom «Pinklec» bit će predstavljene rekreacijske i biciklističke staze Svete Nedelje, a za fotografe jedan od najvažnijih trenutaka dana – Zlatni sat ili Plavi sat – bit će dočekan i fotografski ovjekovječen na Svetonedeljskom bregu.

Dobrodošli su i pozvani svi znatiželjnici, ljubitelji fotografije i fotografiranja, profesionalci i amateri, veliki i mali da nam se pridruže na FotOOku. Oni koji uz cjelodnevne programe žele ručak i poklon-suvenir trebaju uplatiti kotizaciju u iznosu od 70 kuna.

Tijekom čitavog dana, na štandovima koji će se nalaziti na Trgu u Svetoj Nedelji, posjetiteljima će se moći upoznati s poduzećima koja se bave fotografskim uslugama, opremom i proizvodima.

Sve informacije o FotOOku možete saznati na http://fotooko.foto-klik.hr.

Fotoklub «Klik» iz Svete Nedelje osnovan je radi razvitka i promidžbe fotografije i fotografske kulture, te popularizacije ove umjetničke discipline među što većim brojem građana, posebno djecom i mladeži. «Klik» se zbog toga sustavno bavi osposobljavanjem u području fotografije i fotografskom podukom, potiče okupljanja i razmjenu iskustava ljubitelja fotografije te njegovanje duha i vrijednosti fotografskog stvaralaštva, a projekt FotOOko na tragu je vrijednosti za koje se «Klik» zalaže.