Fotonatjecanje: 1. Zagrebački KLIKKING.

Foto klub FOTOGRAPHOS organizira fotonatjecanje 1. Zagrebački KLIKKING.

Natjecateljski duh leži u svima nama. Još kad to spojiš sa “klikkanjem” zadanih kadrova u centra grada dobiješ “KLIKKING” natjecanje u fotografiranju!

Čekaju te cool nagrade!

Prijavi se do 21.04.2014. i uz prijavu dobit ćeš cool “KLIKKING” majicu!

Što je KLIKKING?

KLIKKING je natjecanje u fotografiranju koje se sastoji od dva fotografska zadatka.

Koji su KLIKKING zadaci?

Prvi KLIKKING zadatak je pronaći i što vjernije kopirati 12 zadanih kadrova.
Drugi KLIKKING zadatak je kreativno osmisliti i snimiti 3 kadra prema opisnim zadacima.

Tko se može natjecati?

KLIKKING može startati bilo koji punoljetan građanin (maloljetnici moraju biti u pratnji roditelja), koji su uplatili kotizaciju u visini 80,00 kn i poslali pravilno ispunjenu prijavnicu, osim članova foto kluba FOTOGRAPHOS uključenih u organizaciju natjecanja. KLIKKING natjecanje svaki natjecatelj starta na vlastitu odgovornost. Tijekom KLIKKING natjecanja potrebno je poštovati prometne propise.

Što je potrebno za KLIKKING natjecanje?

Za KLIKKING je potrebno imati bilo kakav fotoaparat ili mobilni telefon koji ima mogućnost spremanja fotografija na memorijsku karticu ili u zasebni folder u kojem će biti. Na startu će svaki natjecatelj dobiti set od 12 zadanih fotografija i 3 opisna zadatka, kartu centra Zagreba sa označenim lokacijama gdje su zadane fotografije snimljene te ova pravila.

Kako se odvija KLIKKING natjecanje?

KLIKKING natjecanje se odvija na prostoru centra Zagreba, neovisno o vremenskim prilikama.

Svi KLIKKING zadani kadrovi su snimljeni fotoaparatom s normalnim* objektivom i u omjeru 4:3, tako da nije potrebno imati telefoto ili širokokutni objektiv.

Svi KLIKKING kadrovi su snimljeni tjedan dana prije samog natjecanja, kako bi eventualne razlike na objektima snimanja bile minimalne.

Nakon prijava, svi natjecatelji dobit će kovertu sa zadacima dati će se znak za start i svi natjecatelji će, prvo otvoriti kuverte sa svojim zadacima i krenuti u svoju KLIKKING avanturu potrage za kadrovima. Bit će podijeljeno više različitih kompleta zadataka, kako bi se mogućnost kopiranja svela na minimum. Osim zadanih kadrova, biti će potrebno snimiti i tri kreativna kadra na temu opisnog zadatka. Vrijeme za fotografiranje je ograničeno na 4 sata. Redoslijed kojim će natjecatelji fotografirati zadatke je proizvoljan. Dolaskom na cilj podrazumijeva se dolazak u šator organizatora gdje će se natjecatelj dobiti potvrdu svog dolaska u zadanom vremenskom roku. Nakon navedenog vremena natjecatelji neće više moći predati svoje fotografije na cilju, te će se smatrati da su odustali od natjecanja. Svaki natjecatelj na cilju mora predati memorijsku karticu iz svog fotoaparata ili mobilnog uređaja s maksimalno 15 snimljenih fotografija (12 zadanih kadrova i 3 kreativna zadatka). Ukoliko se na kartici nalaziti više od 15 fotografija, natjecatelju će biti diskvalificiran.

Svaka fotografija (i zadani kadrovi i kreativni zadaci) se ocjenjuje ocjenama 1-5. Pobjednik, te drugo i treće plasirani bit će nagrađeni nagradama sponzora.

Svi natjecatelji osvajaju bodove koji će se dodavati rezultatima sljedeća 3 KLIKKINGa, a konačni zbroj na kraju godine odlučit će o ukupnom pobjedniku KLIKKING kupa.

Prvi zadatak – 12 fotografija

Prvi zadatak sastoji se od pronalaska 12 zadanih kadrova koje su unaprijed fotografirali članovi foto kluba FOTOGRAPHOS iz organizacijskog tima KLIKKING natjecanja. Svaki od kadrova nalazi se na točki označenoj na karti. Jedna točka označava mjesto gdje je jedan od zadanih kadrova snimljen, a natjecatelj ga mora potražiti u krugu od 50 m od navedene točke. Za svaki snimljeni kadar natjecatelja ćemo ocijeniti bodovima 1-5.

Zadani kadrovi

1. Britanski trg
2. Rokov perivoj – crkva
3. Rokov perivoj – park
4. Rokov perivoj – stepenice Dežmanova
5. Mletačka ulica
6. Markov trg
7. Kamenita vrata
8. Tkalča
9. Katedrala
10. Trg Bana J. Jelačića – Neboder, ZagrebEye
11. Cvjetni trg
12. HNK

Ocjene

Svaki natjecatelj na cilj mora doći s najviše 15 fotografija na kartici (12 zadanih kadrova i 3 kreativne fotografije snimljene prema opisnom zadatku).

Za svaki kadar će natjecatelji dobiti 1-5 bodova prema sljedećem kriteriju:

1 bod – kadar nije snimljen
2 boda – kadar je snimljen, ali ne predstavlja zadano
3 boda – kadar prikazuje zadano, ali previše općenito s puno okolnih detalja
4 boda – kadar snimljen, ali neprecizno kadriran
5 bodova – kadar snimljen, identičan zadanoj fotografiji

Drugi zadatak – 3 fotografije

Drugi zadatak se sastoji od osmišljavanja i kreativnog fotografiranja 3 fotografije na temelju opisnih zadataka koje su zadali članovi Foto kluba FOTOGRAPHOS iz organizacijskog tima natjecanja. Za svaki kreativni snimljeni kadar natjecatelja ćemo ocijeniti bodovima 1-5.

“SKLIKKAJ SE I OSVOJI VRIJEDNE NAGRADE”!

Sve informacije i prijavu za “KLIKKING” natjecanje pronađi na:

www.fotographos.hr