Fotonatječaj: GRAD JE ŽIV

grad-je-ziv---fotografija

 

Povodom Dana povijesti umjetnosti u Rijeci, koji će se održati 27. ožujka 2015. godine, objavljen je fotografski natječaj za sve studente u Republici Hrvatskoj na temu „Grad je ŽIV!“

Tražimo fotografije koje bilježe očima studenta tragove svakodnevnih ljudskih aktivnosti u urbanoj sredini. U fokusu nisu ljudi, već predmeti koji dokazuju njihovu prisutnost, remete zadane konture grada i oživljavaju njegov prostor svojim nekonvencionalnim karakterom. Svojom fotografijom pokaži da i razbijeni obrasci mogu biti jednako zanimljivi!

Natječaj završava 1. ožujka 2015. godine, a 27. ožujka 2015. godine bit će otvorenje izložbe fotografija u prostoru Filozofskog fakulteta u Rijeci. Autor najbolje fotografije osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1,000 kn. Za više informacija pogledajte tekst natječaja na stranici Kluba: http://artefact.com.hr/fotografski-natjecaj-grad-je-ziv/.

Dan povijesti umjetnosti organizira se u suradnji studenata povijesti umjetnosti, Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, Odsjeka za povijest umjetnosti, Centra za ikonografske studije i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a uz financijsku podršku Grada Rijeke i Studentskog kulturnog centra.