FOTOMAG pokrenuo “Klupsku scenu”

FOTOMAG jedini hrvatski nelicencirani časopis specijaliziran za fotografiju i video, umjetničko stvaralaštvo na tom području, te praćenje tehnoloških noviteta pokreće “Klupsku scenu”, pa uredništvo časopisa poziva sve udruge, fotoklubove i sl. na suradnju.

Drago nam je da vas možemo obavijestiti kako je novi, 51. broj FOTOmaga izašao iz tiska i od sutra ga možete pronaći na kioscima diljem Hrvatske. Tim povodom koristimo ovu priliku kako bi vam predstavili neke od novosti u uređivačkoj politici, te predložili suradnju za koju vjerujemo da će doprinijeti boljem predstavljanju rada svakog fotokluba, ali i fotografske zajednice u cjelini.

Želja nam je kroz FOTOmag, kao jedini domaći, nelicencirani časopis, specijaliziran za fotografiju i video, umjetničko stvaralaštvo na tom području, te praćenje tehnoloških noviteta, ponuditi široj publici pregled rada fotografske zajednice od početnika do vrhunskih majstora struke. U tom smislu, od samih početaka objavljujemo prikaze stvaralaštva, prvenstveno domaćih majstora fotografije. Sada to želimo još kvalitetnije proširiti i na amatersko stvaralštvo, a najbolji način je kroz rad fotografskih klubova i udruga. Slijedom toga, pokrenuli smo novu rubriku i nazvali ju Klupska scena. Kroz taj jednostavan naslov, odlučili smo otvoriti prostor u tiskanom izdanju, ali i na WEB stranicama našeg časopisa, za predstavljenje i promociju stvaralaštva, te objavljivanje vijesti vezanih na rad klubova i njihovih članova.
Unutar tiskanog izdanja, a u okviru spomenute rubrike, u svakom broju predstavit ćemo po jedan fotoklub ili fotografsku udrugu iz Hrvatske. Pozabavit ćemo se poviješću kluba, zajedničkim postignućima, kao i istaknutim članovima. Posebnu pažnju posvetit ćemo izlagačkoj i izdavačkoj djelatnosti, te projektima koje klub organizira. Također, u sklopu rubrike gdje donosimo osvrte na održane izložbe, trudit ćemo se maksimalno prostora posvetiti klupskim, jubilarnim ili međunardnim izložbama koje organizirate. Moramo napomenuti, kako zbog ograničenog broja stranica nećemo biti u mogućnosti navesti sve, ali za one najvažnije uvijek ćemo pronaći prostor.
Na WEB stranicama FOTOmaga www.fotomag.net postavili smo poseban izbornik pod nazivom Klupska scena. U okviru iste biti će objavljene sve vijesti vezane na rad fotoklubova, kao što su otvorenja izložbi, osvrti na već održane, projekti i aktivnosti, te predstavljanja klubova. Sve informacije koje želite i smatrate vrijednim za objavljivanje slobodno pošaljite na email adresu klubovi@fotomag.net. Posebno vas pozivamo da nam šaljete obavijesti o radionicama i drugim događajima, koji su vezani za fotografiju, a imaju javni karakter.
Vjerujemo kako ovakvom suradnjom, možemo pomoći vama u predstavljanju i promiđbi klupskih aktivnosti, animaciji novih članova, ali i sponzora. Također, povezivanjem informacija o aktivnostima fotoklubova i njihovih članova, možemo pružiti kvalitetan uvid u sva događanja, te omogućiti razmjenu ideja i uspostavljanje suradnje među klubovima i članovima, gdje je do sada bila slaba ili uopće nije postojala.
Kako bi svima koji su zainteresirani pratiti informacije omogućili što bolji pregled, te osigurali vašu prepoznatljivost i točnost informacija, molimo vas da nam šaljete već priređene informacije za objavu, te po mogućnosti popraćene fotografijama. Fotografije šaljite u privitku poruke, u JPEG formatu, dimenzija 2500 piksela po dužoj stranici.
Također, u prilogu vam šaljemo FOTOmag logo. U koliko vam se sviđa naš prijedlog i prihvaćate inicijativu za pokretanje ovakvog oblika suradnje, molimo vas da na svojim WEB stranicama postavite priloženi logo, te link na našu WEB stranicu. Na taj način pomažete nama u promociji časopisa, ali i rubrike Klupska scena, te fotografskog stvaralaštva u cjelini.

Unaprijed vam zahvaljujem i želim još više uspjeha,

Marko Fröhlich
Izvršni urednik