FOTOKLUB SPLIT: Seminar fotografije

SEMINAR FOTOGRAFIJE U FOTOKLUBU SPLIT

JESEN 2017.

Seminar fotografije Fotokluba Split namijenjen je svim zainteresiranim građanima bez obzira razinu poznavanja fotografije. Gradivo obuhvaća rudimente fotografije kao i napredne tehnike i vještine fotografiranja, a voditelj je profesor Pero Dragičević.
Početak seminara bit će u srijedu, 11. listopada 2017. Seminar se održava u prostorijama Fotokluba Split, Marmontova 5, ponedjeljkom i srijedom od 20:00 do 21:30, a ukupno trajanje seminara je oko dva mjeseca.

Preporučena minimalna dob polaznika je 14 godina. Posjedovanje vlastite opreme nije uvjet za sudjelovanje, no preporuča se posjedovati ili barem imati pristup bilo kojem DSLR fotoaparatu.

Uz redovnog profesora, gostujuća predavanja održat će i nekolicina renomiranih specijaliziranih fotografa – Tom Dubravec, Ante Verzotti, Božo Vukičević, Matko Biljak…

Cijena seminara iznosi 750kn za zaposlene građane, a 550kn za nezaposlene, studente, đake i umirovljenike.

Prijava na seminar izvršava se e-mailom na adresu info@fotoklubsplit.hr ili osobnim dolaskom u prostorije Fotokluba.

Teme koje gradivo pokriva obuhvaćaju razlike između analogne i digitalne fotografije, princip rada i osnovne dijelove digitalnog fotoaparata, elemente digitalne fotografije, svjetlo i boju, snimanje portreta, arhitekture, krajolika, reportaža i sporta; obavljanje samostalnih vježbi i analiza fotografija.

Zadaće seminara su upoznavanje polaznika sa suvremenim uređajima i procesima u digitalnoj fotografiji, razvijanje vještina i samostalnosti u pripremi tehničkih pomagala, te razvijanje kreativnih sposobnosti.