Fotografski natječaj “SEPOMAIA VIVA” 2014

1.ORGANIZATOR:
Muzej Grada Umaga – Museo Civico di Umago i Foto klub Umag

2. SUDJELOVANJE:
Pravo sudjelovanja imaju fotografi iz cijelog svijeta, bilo amateri ili profesionalci. Učesnici se pozivaju na dokumentiranje i stvaranje vlastitog doživljaja zadane teme.

3. TEMA
MANIFESTACIJA SEPOMAIE VIVA – antički festival.

4. VRIJEME ODRŽAVANJA
Fotografiranje manifestacije od 25. – 26. 06. 2014., u povijesnoj jezgri Grada Umaga, na trgu
Sv. Martina u 18:30 – 22:00, te ispred Učilišta od 10:00 – 20:00.

5. TEHNIČKE PROPOZICIJE RADOVA:
Za sudjelovanje na natječaju prihvaćaju se crno-bijele ili kolor fotografije, svih stilova i obrada. Maksimalni broj radova je pet (5) fotografija, maksimalne dimenzije 2000 piksela po dužoj strani fotografije u 300 dpi JPG, kompresija 7-10. maksimalne veličine do 2 megabajta po fotografiji. Fotografije imenovati po načelu:

Imeiprezimeautora_nazivfotografije.jpg Npr: neriobelic_svitanje.jpg

6. ŽIRI I ŽIRIRANJE:
Međunarodni žiri sačinjavaju fotografi sa dugogodišnjem stažem i iskustvom u fotografiji i kustosica Muzeja grada Umaga. Žiri se sastoji se od 3 člana
1. Neven Jurjak, fotograf, 2. Igor Opassi, fotograf i 3. Biljana Bojić, kustosica muzeja.
Svi prijavljeni radovi prolaze selekciju te oni koje ne odgovaraju propozicijama biti će isključeni iz konkurencije.

7. SLANJE FOTOGRAFIJA:
Fotografije slati na adresu elektronske pošte: fotoklub.umag@gmail.com; po završetku manifestacije
od 01.07. – 20.07. 2014. godine. Prilikom slanja navesti i Vaše podatke, ime i prezime, adresa, kontakt, kratka biografija. Sve upute su na web stranicama kluba www.fotoklubumag.org

8. KORIŠTENJE FOTOGRAFIJA I NJIHOVA LEGALNOST
Prihvaćanjem ovih uvjeta od strane autora, organizator može bez posebne naknade koristiti odabrane fotografije za reproduciranje u katalogu i tisku. Organizator zadržava pravo objavljivanja fotografija na internetu isključivo u svrhu promocije izložbe I manifestacije, s obaveznim navedenim podacima o autora. Svaki autor je odgovoran za legalnost poslanih fotografija, a Organizator ne snosi nikakve odgovornosti za kršenje autorskih ili drugih prava.

9. OTVORENJE I TRAJANJE IZLOŽBE
Radovi izrađeni prilikom manifestacije, biti će prezentirani na zajedničkoj izložbi, koja se organizira za iduću SEPOMAIU VIVU u 2015. godini. Svi autori fotografija, koji prođu selekciju, biti će pravodobno obavješteni putem elektronske pošte, te pozvani na otvorenje izložbe.

10. PRIJAVLJIVANJEM NA NATJEČAJ PRIHVAĆAJU SE PRAVILA NATJEČAJA