Fotografski natječaj: RIJEKA IN AETERNUM 3

In aeternum, za vječnost, Rijeka za vječnost. Pod ovim naslovom i idejom napravili smo izložbu prije deset godine s motivima sakralne arhitekture našega grada, a onda smo 2012. izdali kolekciju od 10 razglednica pod ovim naslovom; s motivima koji jesu i vremenska, i kulturološka, i civilizacijska mjera koja nas oprostoruje u vječnosti. Od tada pa do danas dosta se toga promijenilo, dosta je toga novoga markirano na kulturološkom, graditeljskom i urbanističkom okviru grada. Izgradilo se puno toga na dobrobit svih nas. Duh pozitivizma našega grada u sebi nose sami građani i žive ga kao lijepo osjećanje. Svjedočimo to i na personalnoj i na kolektivnoj razini različitim načinima. Nosimo titulu Europska prijestolnica kulture 2020. Zasluženo.

Jedna od mogućnosti svjedočenja evolucije i mijena ovoga grada je i fotografska slika, a posebno ako je začinjena vlastitom strašću osobne i originalne interpretacije.

Vaše sudjelovanje na natječaju u kojem interpretirate sve vrijednosti grada Rijeke potvrdit će i vas kao fotografske autore, a i vaš odnos spram grada na Rječini.

Fotografirajte Rijeku i Riječane, fotografirajte prepoznatljive dijelove grada ili objekte s crtom osobnoga pogleda. Svjedočite fotografijom multikulturalnost, multietničnost, svjedočite sebe u ovomu gradu i budite originalni u interpretaciji poznatoga i već viđenoga.

Autore originalnih fotografija čekaju vrijedne nagrade.

Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij, a otvorenje je planirano u ponedjeljak, 12. 6. 2017. u 19 sati.

Sretno sudjelovanje svima!

Predsjednik Fotokluba Rijeka:
Borislav Božić, prof.

Više…