Fotografski natječaj: OKO KULTURE

u organizaciji Fotokluba Rijeka i Odjela gradske uprave za kulturu grada Rijeke otvoren fotografski natječaj “Oko kulture” koji se priređuje u sklopu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Smjernice za fotografske motive su teme predložene u konceptu kandidature Rijeke a to su rad, manjine, voda i luka. Detaljnije informacije o natječaju možete saznati na http://fotoklubrijeka.hr/oko-kulture/.

Želja organizatora je da se sa svoim fotografijama prijavi što više Riječana svih uzrasta i razina fotografskog umijeća. Fotografije se u digitalnom obliku mogu poslati do 14. listopada 2014. godine, a posebnost natječaja je mogućnost slanja fotografija jednog autora u tri navrata tijekom trajanja natječaja, svaki put do najviše šest fotografija.

U prosudbenom povjerenstvu koje će odlučiti o nagradama su kustosica Muzeja grada Zagreba i predavačica na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti Iva Prosoli, stručna suradnica za likovnu kulturu Grada Rijeke Plamena Šarlija i Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka.

Nagrade nisu novčane nego u obliku godišnjih pretplata, paketa ulaznica ili članskih iskaznica za kulturne ustanove u Rijeci: muzeje, kazališta i knjižnice te paketi književnih izdanja. Žiri će, uz nagrađene, odabrati i ostale najbolje fotografije koje će biti izložene u Galeriji Principij 30. listopada 2014. godine.