Fotografski natječaj: Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2018.

Hrvatski fotosavez priređuje međunarodnu izložbu fotografija mladih autora „Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2018”.

Izložba je zamišljena kao rezultat natječaja koji je na temu kulturne i prirodne baštine otvoren svim mladima do 25 godina starosti.

Nakana je usmjeriti što veći broj mladih na razumijevanje, istraživanje i bilježenje kulturne i prirodne baštine (povijesne građevine, industrijska arhitektura, krajolik, pučka arhitektura, tradicijski obrti, svečanosti i tradicije…), a kroz izložbu i katalog pokazati zajedničku dimenziju odnosa mladih iz različitih zemalja spram baštine. Izložba će biti priređena u izložbenom prostoru Arheološkog muzeja u Zagrebu, a potom u desetak različitih gradova u Hrvatskoj.

Pravila sudjelovanja

  1. Tema natječaja: Tema je „Kulturna i prirodna baština”.
  2. Prijavni obrazac. Svaki autor mora prijaviti svoje fotografije slanjem ispunjene prijavnice organizatoru.
  3. Slikovne datoteke prijavljenih fotografija trebaju biti imenovane na sljedeći način: prezime i ime autora_naziv rada_broj koji odgovara rednom broju u prijavnici. Fotografije moraju u tehničkom smislu biti u JPEG formatu, dovoljne veličine da se mogu izraditi do formata 50×70 cm.
  4. Slanje fotografija: Autori svoje fotografije mogu poslati elektroničkom poštom. Svaki autor može poslati do 10 fotografija. Adresa za slanje fotografija elektroničkom poštom je: [email protected]
  5. Dob sudionika: Natječaj je otvoren mladim autorima do 25 godina starosti (rođeni 1993. godine ili kasnije).
  6. Autorsko pravo: Sudjelovanje u natječaju, iskazano slanjem potpisanog prijavnog obrasca, podrazumijeva prijenos autorskog prava na organizatora izložbe, koji može fotografije koristiti isključivo za pripremu izložbe, tiskanje kataloga, te u nekomercijalne svrhe za promidžbu izložbe. Svaki autor čije su fotografije uvrštene u izložbu dobit će katalog izložbe.Sve fotografije uvrštene u izložbu smatrat će se jednakovrijednim radovima.
  7. Ocjenjivački sud: Hrvatski fotosavez će imenovati ocjenjivački sud sastavljen od meritornih stručnih osoba.
  8. Rok za slanje radova: Posljednji dan za prijam radova je 30. kolovoza 2018. godine.
  9. Projekt financijski podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Informacije: Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza, e-mail: [email protected]

Više…