Fotografski natječaj: Kultura u fokusu

Natječaj “Kultura u fokusu” otvoren je za sve profesionalne fotografe kao i ljubitelje fotografije koji su uspješno fotografski zabilježili neku od kulturnih manifestacija (predstave, izložbe, performanse, koncerte, ples, muzeološke izložbe, portret umjetnika, kao i spomeničku baštinu).

Fotografski natječaj Kultura u fokusu 2018./2019. pokriva sljedeće teme:

  1. Portret umjetnika,
  2. Nepokretna kulturna baština / spomenici i arhitektura,
  3. Kazališne, filmske i plesne umjetnosti,
  4. Koncertna fotografija/ glazbene manifestacije,
  5. Galerijske i muzeološke izložbe i performanse,
  6. Umjetnički koncept/ projekt (12 fotografija).

Uzimaju se u obzir radovi nastali od 1.siječnja 2018 do 28.2.2019, a fotografije snimljene za kategoriju Umjetnički koncept nemaju vremensko ograničenje, s obvezom da je bar jedna fotografija nastala u 2018/2019 godini.

Izabrane fotografije od strane stručnog žirija predstavit će se kroz izložbeni postav, a među njima pobjedničke fotografije po kategorijama i fotografija godine  Kultura u Fokusu 2018/2019.

Kroz ovaj natječaj namjera je ostvariti dodatnu pozornost autora i kulturnih institucija za ovaj vid umjetničkog izražaja,  poticati kreativnost i podupirati projekte za umjetnička i znanstvena istraživanja kao podlogu za bolju komunikaciju kulturnih manifestacija u široj javnosti.

Žiri će od pristiglih radova odabrati najbolje fotografije za galerijski postav, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme i njenoj kontekstualizaciji.

Više…