Fotografski natječaj – “Kreativan Pejzaž”

Otvoreno je natjecanje za sudjelovanje na "I Salonu fotografije caffe bara FAKiN" u organizaciji Udruge za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih i Fotografske udruge Fotogard. Tema natjecanja je "Kreativan Pejzaž". Natjecanje je otvoreno za sve osobe mlađe od 22 godine i traje od 15.03. do 08.06.2013.

Udruga za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih

i

Fotografska udruga Fotogard

r a s p i s u j u

FOTOGRAFSKO NATJECANJE za sudjelovanje na

I Salonu fotografije Caffe bar FAKiN

Zagreb, Pavletićeva 2

pod nazivom

Kreativan Pejzaž

Organizatori tematskog natjecanja otvorenog za javnost su Udruga za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih iz Varaždina i fotografska udruga Fotogard iz Zagreba. U svom djelovanju udruga Fotogard ima za cilj promovirati fotografiju i širiti fotografsku kulturu, te kroz razna predavanja i tematske radionice svojim članovima pružiti priliku za stjecanjem novih znanja i vještina. Udruga Perspektiva mladih potiče kreativno izražavanje građana, sa posebnim naglaskom na mlade u razvoju, radi povećanja kvalitete njihovih života. Iako fotografija obično govori više od tisuću riječi, uz snimljene fotografije želimo potaknuti kreativno izražavanje autora pa tako uz poslanu fotografiju tražimo jasan i na kreativan način opisan subjektivan doživljaj koji je ponukao autora da snimi upravo tu fotografiju pejzaža. Možete nam pisati o tome zašto ste se odlučili otići na to mjesto i fotografirati baš taj pejzaž, ili nam ispričati priču kako je ta fotografija nastala.

Tema natjecanja je „Kreativan Pejzaž“.

Priroda nam se budi, dani postaju sve duži, pravo je vrijeme da uzmete fotoaparat u ruke i krenete fotografirati ljepote prirode koje nas okružuju. Ukoliko nemate foto opremu s kojom ćete se moći pokazati u punom sjaju, naš partner, centar digitalne fotografije FOTOZONA omogućio je 25% popusta na uslugu rent-a-foto (www.rent-a-foto.com.hr) svima koji unajme opremu u svrhu sudjelovanja u natjecanju. U razdoblju od 15. ožujka do 08. lipnja 2013. godine napravite fotografiju pejzaža te nam ju uz detaljan i kreativan opis pošaljite putem mail adrese info@fotogard.com.

Na natjecanju će se prihvaćati samo fotografije koje su na temu pejzaža.

SUDJELOVANJE:

Natjecanje je otvoreno za sve osobe mlađe od 22 godine.

Za natjecanje se primaju fotografije nastale u razdoblju od 15. ožujka do 08. lipnja 2013.

ZAPRIMANJE FOTOGRAFIJA:

Natjecanje je otvoreno od 15. ožujka do 08. lipnja 2013. zaključno u ponoć. Fotografije se zaprimaju isključivo putem mail adrese info@fotogard.com. Prihvaćaju se crno-bijele i fotografije u boji svih stilova i procesa snimanja i obrade. Svaki autor sudjeluje sa najviše tri (3) fotografije. Fotografije koje se prijavljuju za natjecanje moraju biti širine duže stranice 800px na rezoluciji 72ppi, dok se odabrane fotografije na zahtjev organizatora moraju poslati u širini duže stranice od 40cm na rezoluciji od 300ppi. Sve pristigle fotografije biti će objavljene na web stranici www.fotogard.com.

 

STRUČNO POVJERENSTVO:

U stručnom povjerenstvu za odabir najboljih radova i pobjedničke fotografije su:

Denis Marohnić, povjesničar umjetnosti, predsjednik povjerenstva

Max Juhasz, fotograf, predsjednik udruge Kadar 36

Krešimir Pletikosa, majstor fotograf, predsjednik fotografske udruge Fotogard i mentor programa obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

Moguće su izmjene i dopune članova žirija, o čemu ćete biti obaviješteni.

NAGRADE

Pobjednikosvaja:

  • novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kn

  • voucher u iznosu od 1.000,00kn za upis u program obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

  • Cullmann foto torba ili stativ i Eneloop punjač s baterijama koje osigurava FOTOZONA

  • Manfrotto monopod Model MM294 koji osigurava PRIZMA

Drugoplasiraniosvaja:

  • godišnja pretplata na časopis ReFoto

  • voucher u iznosu od 500,00kn za upis u program obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

  • paket Eneloop punjivih baterija koje osigurava FOTOZONA

Trećeplasiraniosvaja:

  • godišnja pretplata na časopis ReFoto

  • voucher u iznosu od 500,00kn za upis u program obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

  • paket Eneloop punjivih baterija koje osigurava FOTOZONA

Najbolje ocjenjenih 20 fotografija kao i kataloge izložbe izraditi će naš partner Print Shop, a izrađene fotografije moći ćete pogledati na izložbi i dodjeli nagrada predviđenoj za 13.06.2013.

OBJAVA NAGRADA:

Nakon završetka natjecanja održati će se žiriranje i izbor najboljih 20 fotografija, te će se odabrati prvoplasirana, drugoplasirana i trećeplasirana fotografija. Pobjednici će biti objavljeni 13. lipnja u sklopu otvorenja izložbe i dodjele nagrada koje će se održati u caffe baru FAKiN, Pavletićeva 2, u Zagrebu.Nagrađene fotografije biti će objavljene i na stranici www.fotogard.com.

Autorska prava, korištenje fotografija i odgovornost

Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad fotografijama koje sudionici pošalju Organizatoru radi sudjelovanja na natjecanju. Ukoliko sudionici natjecanja pošalju Organizatoru fotografije nad kojima nisu nositelji autorskog prava ili na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost. Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima – autorima fotografija, a Organizator stječe pravo korištenja fotografija isključivo u svrhu promoviranja natjecanja bez plaćanja ikakve naknade.

KALENDAR NATJECANJA

Otvorenje natjecanja: 15.03.2013.

Zatvaranje natjecanja: 08.06.2013.

Žiriranje: do 10.06.2013.

Izložba: 13.06.2013.

Vrijeme otvaranja izložbe objavit će se naknadno.

Sudjelovanjem u ovom natjecanju autori/ce pristaju na sve navedene uvjete.

DODATNE INFORMACIJE:

Krešimir Pletikosa

predsjednik Fotografske udruge Fotogard

Mob: +385 99 3686101

kreso@fotogard.com

www.fotogard.com

Nenad Petrović

predsjednik Udruge za poticanje kreativnog izražavanja Perspektiva mladih

Mob: +385 97 7655 731

pepachi@net.hr