Fotografski natječaj: KRAJOLIK MOGA KRAJA

KRAJOLIK MOGA KRAJA

Krajolik, pejzaž, ambijent moga kraja jeste prostor odrastanja, prostor dnevne komunikacije, prostor propitivanja ljepote. To je naprosto prostor svetosti osobnog značenja, ili bi to trebao biti. Koliko taj ambijent našeg krajolika, nepoznatog šumarka, livade, krčevine, vrtače ili ponikve, Učke, Ljubića, Velebita, Kozjeg Vrha, nepregledne oaze makije ili gole stijene pulsira u vlastitom identitetu?

Divimo se slikama s putovanja po Provansi, Tirolu, Toskani, irskim zelenim oazama, ruskim stepama, svim tim prekrasnim ambijentima koji mirišu na vječnost, ali u ovom natječaju nas zanima tvoj krajolik, ambijent nepoznate livade i šumarka iz tvoga okruženja, pašnjak na kojem možda još pase pokoja Brezulja ili Cikulja. Ti moraš s aparatom u ruci biti zaštitnik i promotor Babića gaja, Careve gore, Obruvače ili kako se sve ne zovu ti živopisni a nepoznati biseri tvoga kraja.

Pored višestrukog značenja riječi krajolik ovdje je upotrijebljena u smislu određenja slike prirode, slike pejzaža.

Fotografije koje se prijavljuju na natječaj ne smiju biti starije od 2014. godine i u prijavnici obavezno mora biti naznačeno mjesto snimanja.

Želim vam sretno i uspješno sudjelovanje na natječaju.

Borislav Božić, predsjednik Fotosaveza primorsko-goranske županije

Više o natječajuu pročitajte ovdje.

Untitled-1