Fotografski natječaj: KNJIGA SVAKI DAN – JA SAM KNJIGA!

KSD-2016-fotografija

 

Knjiga svaki dan–Ja sam knjiga!

Ja sam knjiga – stopi se s naslovnicom, poistovjeti se s likom – tema je foto natječaja Gradske knjižnice koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2016. godine.

Snimite fotografiju koja odgovara temi i sudjelujte u izboru za vrijedne nagrade i sudjelovanje na izložbi koja će biti otvorena za Noć knjige, 22. travnja 2016.

Fotografije trebaju prikazati interakciju čovjeka i knjige. Fotografije mogu prikazivati način kako se čitač stapa sa slikom naslovnice knjige ili mogu prikazivati kretivan način kako se čitač poistovjećuje s likom iz knjige uz uvjet da su na fotografiji i čovjek i knjiga.

Fotografije pristigle na natječaj vrednovat će povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Snježa Mekić Delić (slikarica), Magdalena Došen (prof. likovne umjetnosti) i Aleksandra Pavlović kao predstavnica organizatora. Autore triju najboljih fotografija čekaju vrijedne nagrade. U natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske.

Izložba u Noći knjige

Uz to, Povjerenstvo će odabrati fotografije koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2016., 22. travnja, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje. U Noći knjige se tradicionalno očekuje velik broj posjetitelja u požeškoj Gradskoj knjižnici.

Više informacija na www.gkpz.hr/foto-natjecaj ili na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Požega www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega