Fotografski natječaj: INTERPOLACIJE

interpolacije-fotografija
.

Povodom VI. Dana povijesti umjetnosti objavljen je fotografski natječaj za sve studente visokih učilišta Republike Hrvatske na temu.

Novo u starom

Grad čine građevine različitih razdoblja i stilova. Svaka nova građevina koja se smjestila unutar neke starije arhitektonske cjeline primjer je interpolacije.

Kako se moderna i suvremena arhitektura uklapa u povijesno okruženje?

Poštuje li starija zdanja ili im se snažno suprotstavlja formom, dimenzijama, materijom…?

Daje li starijim građevinama neko novo značenje ili živi odvojeno od njih?

Prošećite gradom, promotrite slojevitost različitih stilova, oblika, veličina, boja i materijala arhitekture koji čine taj grad te nam fotografijama iz nekog zanimljivog, možda čak i neobičnog kuta, prikažite kako se neka moderna ili suvremena građevina uklopila u svoje povijesno okruženje.

Natječaj završava 1. ožujka 2016. godine, a 18. ožujka otvorit će se izložba u prostoru Filozofskog fakulteta u Rijeci. Autor najbolje serije fotografija osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1,000 kn.

Za više informacija pogledajte tekst natječaja na stranici Kluba: http://artefact.com.hr/projekti/dan-povijesti-umjetnosti/vi-dan-povijesti-umjetnosti-5/fotografski-natjecaj-2016/

Dan povijesti umjetnosti organizira se šestu godinu zaredom u suradnji studenata povijesti umjetnosti, Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, Odsjeka za povijest umjetnosti i Centra za ikonografske studije, a uz financijsku podršku Grada Rijeke i Studentskog kulturnog centra.