Fotografski natječaj: FOTOGRAFKINJE 2018.

FOTOGRAFKINJE 2018.

Devetu godinu zaredom organiziramo izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj natječaj zamišljen je tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna jer nam je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu autoricu, umjetnicu. Ovakvim pristupom želimo naglasiti i istaknuti da je žena kao autor sasvim ravnopravna i prisutna u našem radu. Dakle, naš stav je u duhu suvremenog društva u kojem žena autonomno i jednakomjerno participira u svim područjima ljudske aktivnosti. I zato je iznad i ispred svega žena subjekt, a ne žena objekt.

Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij, a otvorenje je planirano u utorak, 6. 3. 2018. godine u 19 sati.
Poštovane autorice, animirajte svoje prijateljice, susjede, kolegice s posla, poznanice da sudjeluju na „fotografskom prazniku žene“.

Sretno sudjelovanje svima!

Predsjednik Fotokluba Rijeka:

Borislav Božić, prof.

 

PRAVILA NATJEČAJA

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve punoljetne fotografkinje – bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.

Prijave će biti selektirane na način da će selektorica /ime će biti objavljeno po zatvaranju natječaja/ pregledati sve prijave i za izložbu odabrati 40 najboljih fotografija. Od odabranih fotografija za izložbu izdvojit će najbolju autoricu za nagradu i tri autorice za pohvalu.

Za sudjelovanje na natječaju plaća se kotizacija u tri razine: članice Fotokluba Rijeka plaćaju 30 kn. Autorice koje su sudjelovale na jednom od prethodnih natječaja Fotografkinja plaćaju 40 kn i sudionice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 60 kn.

Uplata se vrši na žiroračun kluba: Erste banka IBAN HR5924020061100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati FOTOGRAFKINJE 2018, u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

Autorice, sudionice natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Tema je slobodna. Svaka fotografkinja predstavlja svoju stvaralačku osobnost.

Poželjno je da se prilože fotografije koje još nisu izlagane u Rijeci i ne starije od godinu dana.

Prijavljuje se najviše šest ( 6 ) fotografija.

Ovdje preuzmite prijavnicu.

Prijavljene fotografije ne smiju sadržavati nikakve autorske zaštitne znakove, watermarkove ili slično
Autorica popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.
Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail fotografkinje@gmail.com u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.
Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_Godina nastanka. Ovako: 1_Slavica Maric_Izlet na Dravu_2018
Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu i kopiju uplate, kotizacije te životopis.
Krajnji rok prijema fotografija je četvrtak, 1. ožujka 2018. na e-mail: fotografkinje@gmail.com
ODABRANE FOTOGRAFIJE ORGANIZATOR ĆE O SVOM TROŠKU IZRADITI I OPREMITI ZA IZLAGANJE

Otvorenje izložbe je u utorak, 6. ožujka 2018. u 19 sati u Rijeci, Galerija Principij, Pod voltun 4.
Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti.

Fotoklub Rijeka dodijeliti će prvu nagradu te tri ravnopravne pohvale po odluci selektorice.
Organizator će izdati katalog u digitalnom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama: www.fotoklubrijeka.hr .
Dodatne informacije možete dobiti na mob.: 095 913 17 69 ; fotografkinje@gmail.com .