FOTOGRAFSKI DORUČAK U GORSKOM KOTARU

Realizacija odgođenog FOTOGRAFSKOG DORUČAKA 3 bit će ovu nedjelju 3. ožujka po istom programu. Sudjeluju članovi Amaterskog video foto kluba Delnice koji su ujedno i domaćini ovog susreta, Fotoklub Rijeka, Fotoklub Lošinj, Fotoklub Krk, Fotoklub Color, a pokrovitelj susreta je Grad Delnice.

Fotografski doručak organizira Fotosavez Primorsko-goranske županije na temu pejzažne fotografije u snježnim ambijentima Gorskog kotara. Domaćin ovog susreta je Amaterski video foto klub Delnice, a koordinatorica realizacije programa je gospođa Višnja Bolf. Ovaj radni susret fotografskih autora treći je po redu i prvi u organizaciji novoosnovanog Fotosaveza Primorsko-goranske županije. Prva dva organizirao je Fotoklub Rijeka. Svi susreti ovakvog tipa nose u sebi početnu ideju međusobnog druženja, upoznavanja, razmjene iskustava te snimanja na određenu temu. Oni, neminovno, kod svih sudionika otvaraju okvire suradničkog raspoloženja i pozitivizam zajedničkog djelovanja. Organizirana, skupna djelovanja kao ovi radni fotoizleti prevode autora iz personalnog u čin kolektivnog djelovanja. Iskustva ovakvih fotoizleta mogu utjecati i utječu na autore kako bi što lakše svladali određeni snimateljski problem ili naprosto imali novo iskustvo. Dakle, snimateljski vrlo zahtjevna tema i traži posebna snimateljska znanja. Snimamo pejzažne fotografije i to u ambijentima pod snijegom. Ovo je oblik neformalne edukacije, rada i usvajanja novih znanja na licu mjesta, kroz iskustvo. I sada pratimo duh prethodnih susreta na tragu analize i vrednovanja suvremenih pristupa fotografskom stvaralaštvu. U svakom slučaju, susreti ove vrste mogu doprinositi ne samo autorskom napretku, već i boljoj i dinamičnijoj aktivnosti klubova domaćina. Ovakvo djelovanje je jedan od ciljeva novoosnovanog regionalnog Fotosaveza.

Program susreta:

  • 10.30 – dolazak u Delnice u Popovićev Mlin u Supilovoj ulici (kraj Vatrogasnog doma) Doručak i predstavljanje samog mlina uz mogućnost fotografiranja
  • 11.00 ili malo kasnije odlazak na teren. SanjkalištE „Potok“ je atraktivan ambijent za fotografiranje. Lokacija je na izlazu iz Delnica prema Brodu na Kupi
  • Petehovac iznad Delnica koji nudi prekrasne panorame Delnica izuzetno puno zimskih pejzaža i naravno skijalište
  • Gradski park, za one koje žele fotografirati šumu a ne žele na Petehovac, klizalište i ZOO sa srnama, muflonima…
  • Sam Grad Delnice (stara kuća Rački, vidikovac s Japlenškog …)
  • Povratak u Popovićev mlin u 14.30 na ručak (gulaš od divljači)

Izložba fotografija nastalih na ovom izletu bit će postavljena u izložbenom prostoru Narodne čitaonice u Rijeci, Korzo 24 od 9. do 18. ožujka 2013. a u drugoj polovini lipnja u Delnicama za Dan grada Delnica.