Fotografske radionice na Festivalu Organ Vida u Zagrebu

U tijeku su natječaji za dvije fotografske radionice. J​edna je o fotoknjigama, a druga više praktična​.​ Više detalja ​o njima, kao i o načinu prijave, možete saznati ovdje i ovdje.

1. Corinne Noordenbos i Fiore Pinna​ Masterclass​

Prvi puta u Hrvatskoj radionica s Corinne Noordenbos, jednom od vodećih stručnjakinjaa u području fotografije i fotografske knjige. Višestruko je nagrađivana za svoj rad kao edukatorica, a na nju su se pozivali mnogi renomirani suvremeni autori uključujući Rineke Dijkstru, Viviane Sassen, Roba Hornstru i Wassinka Lundgrena. Uspješno surađuje s Fiorenzom Pinnom od travnja 2016. na nekoliko međunarodnih radionica.

„Ono što je stvarno impresivno kod suradnje između Noordenbos i njezinih učenika jest profesionalni standard njihovih fotografija. Ljestvica je postavljena visoko. Smišljaju dobre projekte i stvaraju dobre fotografije, a prezentacija tih projekata u obliku knjiga postavila je ambicije i postignuća učenika na novu razinu.“ (Martin Parr)

FB event: https://www.facebook.com/events/118889198698713/
WEB poveznica: https://organvida.com/vijesti/intenzivna-radionica-o-vizualnom-jeziku-i-fotografskim-knjigama/

2. Sarker Protick​ Masterclass​

Masterclass poznatog bangladeškog umjetnika u Zagrebu
Član prestižne VII Photo Agency i dobitnik nagrade World Press Photo održat će petodnevnu praktičnu radionicu tijekom 9. Organ Vida Festivala​. Fotografirat će se i promišljati lokalna povijest​, a​rhitektura​, a​kustika – zvu​k i a​tmosfera

FB event: https://www.facebook.com/events/493142284358841/
Web poveznica: ​https://organvida.com/vijesti/sarker-protick-arhiva-buducnosti-mjesta/