Fotografska radionica „Osnove klasične c/b fotografije“

Fotografska radionica „Osnove klasične c/b fotografije“ pod vodstvom fotografa Hrvoja Grgića, održat će se 14. i 15. te 21. i 22. veljače u prostorima Klubvizije SC, u MM centru, Savska 25.

Radionica će se sastojati od dva dijela, teorijskog/povijesnog i praktičnog. Polaznici će proći sve stupnjeve od ideje (kompozicija, svjetlo..) do realizacije fotografije(razvijanje filma, povećavanje na papir), a dotaknut će se i mali foto eksperimenti (fotogrami, solarizacija..). Polaznici se pozivaju da ponesu svoje analogne kamere i c/b film, dok sav ostali potrošni materijal osigurava Klubvizija SC.

Kotizacija:

  • 100 kn / članovi Klubvizije SC, studenti, srednjoškolci, nezaposleni;
  • 150 kn / zaposleni

Raspored radionice:
14. veljače /od 11 do 15h /uvodno predavanje
15., 21. i 22. veljače /od 11 do 17h
Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com
———————————————————————————————
Hrvoje Grgić profesionalni je fotograf koji se bavi fotografijom poveći niz godina. Iako je studirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, tehničku znatiželju i kreativni zanos uspijeva objediniti u fotografiji, koja ga ne prestaje fascinirati. Umjetničku putanju započinje radom u kultnom Kugla glumištu 70ih godina, a to iskustvo, kako kaže, nije moglo ne ostaviti trag na njegovom umjetničkom izričaju. Njegovi eksperimenti s fotografijom, koristeći laser kao jedini izvor svjetlosti, urodili su dvjema naslovnicama za SF časopis Sirius. U 90-ima ga angažira Reuters News Pictures Agency kao fotoreportera za područje RH, a kasnije kao free lance radi za još nekoliko europskih novinskih agencija poput European Pressphoto Agency. Također, autor je prve velike domaće fotoreportaže i naslovnice za časopis National Geographic.Kao direktor fotografije surađuje na komercijalnim i neovisnim projektima, od kojih ističe suradnju s animatorom Simonom Bogojevićem Narathom.