Foto natječaj “Viralni pokret”

European Projects Association (EPA), neprofitna organizacija usmjerena na istraživanje i razvoj, inovaciju i internacionalizaciju, raspisuje fotografski natječaj na temu Viralni pokret. Prijave se primaju do 10. studenog.

EPA, zajedno sa svojim partnerima, prepoznala je važnost vizualnog doprinosa i izražavanja mišljenja te pokrenula Viralni pokret unutar kampanje ‘Za bolje društvo’. Cilj Viralnog pokreta je pokazati snažna mišljenja, stavove i doprinose umjetnika o aktualnim europskim i globalnim problemima i to kroz medij fotografije, u jednoj od sljedećih kategorija:
– poljoprivreda, ribarstvo i hrana;
– ekonomija, financije i porezi;
– edukacija, usavršavanje, kultura i mladi;
– zapošljavanje i socijalna skrb;
– energija i prirodni resursi;
– poduzetništvo i industrija;
– okoliš, potrošnja i zdravlje;
– vanjski odnosi i vanjska politika;
– informacija, komunikacija i mediji;
– pravo, osnovna prava i unutrašnja politika;
– regije i lokalni razvoj;
– istraživanje, inovacija i tehnologija;
– transport, turizam i putovanje.

Nakon što se umjetnici odluče za sudjelovanje u natječaju, njihova će fotografija biti objavljena na platformi MyEuropa, te podijeljena kroz društvene mreže EPA-e (Facebook, Twitter, Google + i Pinterest). Sudionici se ujedno pozivaju da podijele svoje fotografije obzirom da se natječaj bazira na principu lajkanja; sudionici koje skupe najviše lajkova na svim društvenim mrežama bit će pobjednici.

Najbolja fotografija u svakoj kategoriji bit će izložena na svečanoj dodjeli nagrada u Bruxellesu, Belgija, 28. studenog 2012., u prostorijama Europskog ekonomskog i socijalnog vijeća, a fotografije pobjednika u 13 kategorija bit će uključene i marketinšku kampanju za Viralno natjecanje 2013.

(culturenet.hr)