Foto natječaj Hrvatskog fotografskog saveza

Norveško fotografsko društvo u ime Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) organizira izložbu fotografija 16. FIAP BIJENALE PRIRODE. Sama izložba biti će održana u Bodoeu i Kristiansundu, u Norveškoj tijekom travnja i svibnja 2012. godine.

Natječaj se opredjeljuje u dvije kategorije: crno bijele ili fotografije u boji (jedna po autoru) i projicirane fotografije (dvije po autoru). Tema izložbe je priroda, a točna definicija onog što se traži jest:

„Fotografija prirode prikazuje žive nezatočene životinje i neuzgojene biljke u prirodnom staništu, geologiju i široku raznovrsnost prirodnih fenomena, od kukaca do ledenih brjegova.

Fotografije domaćih, pripitomljenih, zatočenih ili na bilo koji način sputanih životinja, kao i fotografije uzgojenih biljaka ne mogu se prihvatiti.

Prihvatljiva je samo minimalna naznaka nazočnosti čovjeka kada je predmet snimanja priroda, npr. rode, koje su se morale prilagoditi okolišu koji je modificirao čovjek, ili kada su predmet snimanja prirodne sile, poput uragana ili plimnih valova.

Izvornu fotografiju mora snimiti fotograf, bez obzira na to kojim se fotografskim medijem služio. Manipulacija ili modifikacija izvorne slike mora biti ograničena na minimalnu doradu i ne smije mijenjati sadržaj izvornoga prizora.“

Vaš zadatak je dati sve od sebe i fotografirati najbolju fotografiju prirode ikad, obavezno je poslati na CD-u ili DVD-u u JPG10 formatu, 72dpi, najmanje 2400 piksela za dužu stranicu.

Svatko od vas na natječaj može prijaviti do deset radova, te oni moraju biti označeni imenom i prezimenom, te rednim brojem.

Prijavnicu možete preuzeti s stranica Hrvatskog fotosaveza.

Radove šaljite do 20. prosinca 2011. godine na adresu:

  • Hrvatski fotosavez
  • Dalmatinska 12
  • 10000 Zagreb