Foto izazov u Veneciji – gotovo 60 mladi Karlovčana i Zagrepčana sa više od 1.000 fotografija

Gotovo 60 mladih Karlovačkih i Zagrebačkih fotografa u subotu u noći krenulo je prema Veneciji s jednim ciljem –fotografirati njezin svaki centimetar. Uz odličnu zabavu i atmosferu putovanja u Veneciji za vrijeme karnevala nije nedostajalo motiva i kadrova. Fotografi koji su sudjelovali napravili su preko 1.000 fotografija Venecije u Karnevalu!

Udruga Izvan fokusa kao popratni program svog glavnog projekta Foto dana mladih organizirala je Foto izazov u Veneciji.

Gotovo 60 mladih Karlovačkih i Zagrebačkih fotografa u subotu u noći krenulo je prema Veneciji s jednim ciljem –fotografirati njezin svaki centimetar. Uz odličnu zabavu i atmosferu putovanja u Veneciji za vrijeme karnevala nije nedostajalo motiva i kadrova. Fotografi koji su sudjelovali napravili su preko 1.000 fotografija Venecije u Karnevalu! Svatko od njih poslao je svojih 5 najboljih, a preko Facebook stranice www.facebook.com/fotodanimladih u tijeku je biranje najbolje fotografije izazova. Najbolja je ona koja skupi najviše lajkova, a kao nagradu autor osvaja jednodnevno putovanje po izboru iz kataloga KA travel putničke agencije.

„Naš cilj bio je skupiti mlade fotografe, dati im priliku da stvaraju, razmjene iskustvo, da se pokažu te skupe kritike od struke, ali i mladih kolega. Najbolji mogući način da bi se to ostvarilo je kroz zaista jedinstveno foto putovanje koji mladi ne zaboravljaju! Na ovome ne stajemo, proveli smo anketu u kojoj je evidentno da je iduća lokacija Budimpešta ili Rim!“ –ispred udruge Izvan fokusa izjavio je Filip Trezner.

Da su sudionici bili zaista zadovoljni potvrđuje nam Nina Slišković -„Foto izazov u Veneciji je ispunio sva moja očekivanja. Dobra organizacija, sjajna ideja foto izazova i odličan izbor destinacije. Unaprijed se veselim prvom sljedećem sličnom događanju.“

Najbolja fotografija iz Venecije bira se do idućeg ponedjeljka, a izabrati možeš i ti putem Facebook stranice Foto dana mladih. Uz izbor fotografija trenutno su otvorene i prijave za Foto dane mladih koji se od 02. do 05. održavaju u Zadru!

INFO:
Na adresi www.izvanfokusa.hr potražite sve dodatne informacije oko Foto izazova, a pogledajte i druge projekte Udruge Izvan fokusa.