Foto dani mladih – produžen rok za prijave do 30. lipnja 2016. godine

Rok za prijavu na ovogodišnje Foto dane mladih produžen je za deset dana pa se tako mladi fotografi, koji imaju između 16 i 21 godine, mogu prijaviti do 30. lipnja 2016. i tako si osigurati mjesto među 50 najboljih natjecatelja iz šest zemalja!
Kako bismo našim natjecateljima osigurali pravu fotografsku avanturu na 6. foto danima mladih, koji se i ove godine održavaju u Karlovcu, a uslijed pomicanja datuma održavanja manifestacije (od 22. do 26. kolovoza 2016.), organizacijski tim odlučio je produžiti rok za prijavu i time zaljubljenicima u fotografiju pružiti još jednu priliku.

Postupak prijave vrlo je jednostavan i sve što budući natjecatelji trebaju učiniti jest ispuniti online-prijavnicu i poslati svoje najbolje fotografije kojima će očarati žiri i ući u natjecanje. Osim natjecanja u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije, mladi fotografi kroz intenzivan program razmjenjuju svoja znanja i vještine učeći od istaknutih fotografa te imaju priliku napraviti prve korake u svojoj karijeri.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao. Projekt, uz turizam i reklamnu fotografiju, promiče fotografiju kao umjetnost te mladim fotografima pruža priliku da se s njom dodatno upoznaju, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo. Uz dio koji je posvećen ljubiteljima fotografije, ova manifestacija namijenjena je i posjetiteljima, a donosi i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa. Drugu godinu za redom projekt je međunarodni te uključuje sudionike iz zemalja regije. 50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore natjecat će se za titulu najboljeg, a sastavni su dio projekta i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj.

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a potporu i pokroviteljstvo Foto dana mladih prethodnih je godina pružalo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, kao i Odbor za turizam Hrvatskog sabora. Značaj je ovakve potpore mladim organizatorima velik te im pruža dodatnu motivaciju i snagu za pripremu daleko najboljih Foto dana mladih do sada.