Foto dani mladih: izložbe

Ciklus-izložbi---Foto-dani-mladih

Najveći fotografski festival za mlade “Foto dani mladih” prvi put obilazi regiju s izložbama radova najboljih mladih fotografa prethodnih festivala.

Ciklus izložbi “Foto dana mladih” prvi će put obići Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju u pet gradova: Vukovar, Celje, Ljubljana, Beograd i Osijek.

Izložbe će biti postavljene na trgovima i ulicama kako bi bile dostupna široj publici i kako bi se umjetnost približila općoj javnosti. Na izložbama će biti predstavljeni najbolji radovi mladih fotografa prošlih izdanja “Foto dana mladih”, s ciljem afirmacije umjetnika, popularizacije fotografije te promocije prirodne i kulturne baštine destinacije održavanja “Foto dana mladih”.

Izložbe će stoga prikazivati ljepote Kutine, Velog Lošinja, Pule, Zadra i Karlovca.

“Foto dani mladih” jedan su od najpoznatijih festivala fotografije za mlade koji okuplja sudionike iz cijele regije. Ove godine održava se u Karlovcu od 17. do 21. kolovoza 2016. Sudionici i posjetitelji moći će uživati u bogatom programu koji uključuje izložbe, glazbeni program, predavanja, radionice i filmsku večer.

Raspored izložbi

  1. Celje, 4. lipnja 2016. od 11 do 18h ispred Mladinskog centra Celje
  2. Ljubljana, 5. lipnja 2016. od 12 do 18h pored Zmajskog mosta u ulici Petkovškovo nabrežje
  3. Vukovar, 11. lipnja 2016. od 11 do 18h u sklopu manifestacije Dani mladih
  4. Beograd, 12. lipnja 2016. od 11 do 18h na području Kalemegdana
  5. Osijek, 13. lipnja 2016. od 11h do 16h na Promenadi kod Picassova spomenika

Svi mladi fotografi, koji imaju između 16 i 21 godinu, imaju priliku prijaviti se na regionalno fotografsko natjecanje “Foto dani mladih” do 20. lipnja 2016. godine.
Postupak prijave vrlo je jednostavan, a sve što mladi fotografi trebaju učiniti jest popuniti online-prijavnicu, dostupnu na www.fotodanimladih.com.hr, te poslati svoje najbolje fotografije.