FESTIVAL FOTOGRAFIJE U RIJECI

Ovo je šesta godina zaredom kako  priređujemo svečanost fotografije.

Sve manifestacije ovakvog ili sličnog karaktera naplaćuju kotizaciju i za autore, sudionike i ulaznice za posjetitelje. Spomenuti model donekle ima i opravdanja jer organizator mora pokriti troškove realizacije programa. Međutim, nije rijedak slučaj da kotizacije i ulaznice ne samo da pokrivaju nastale troškove već su dobra osnova za zaradu, za profit.
Sudjelovanje u bilo kojem dijelu programa PHOTORI-ja je besplatno i za autore i za posjetitelje. Odlučili smo svojim entuzijazmom odraditi sve što je potrebno kako bi ova manifestacija bila na dobrobit i fotografije, i autora, sudionika, i ljubitelja, posjetitelja koji uživaju u ovakvim događanjima.

SUDJELOVANJE JE BESPLATNO, ULAZNICA NEMA, ali u zamjenu za to možete u subotu, 26. rujna za vrijeme Fotopromenade i Foto ex temporea, donijeti nešto od ovih potrepština: brašno, ulje, paštu, trajnu konzervu hrane, nešto za higijenske potrebe /sapun, šampon… Sve donirano proslijedit ćemo Socijalnoj samoposluzi u Rijeci. Time ćemo poslati poruku da prepoznajemo trenutno stanje društva i da smo solidarni s onima koji nemaju i da im želimo pomoći.
I nagrade koje ćemo dodijeliti na Fotopromenadi i Foto ex temporeu nisu novčane, već su nagrade struke i časti. Prijavljivanjem i sudjelovanjem na našim događanjima, autori će pokazati je li im fotografija i susret s drugim autorima važniji, ili fotografiju ciljano rade samo radi novčane nagrade.
Nismo mi izvan ovog svijeta i društva i ne razvijamo neku novu utopiju kako se može živjeti bez novca. Vrlo smo realni i zato nudimo svim autorima, sudionicima Fotopromenade da istaknu cijene na svoje izložene fotografije i time otvore mogućnost posjetiteljima za kupnju, a sebi za zaradu.

OVDJE POGLEDAJ PROGRAM