ETNOFILm festival – fotografska radionica s Davidom Kendallom

U sklopu 6. ETNOFILm festivala u Rovinju će se od 22. do 24. travnja održati fotografska radionica pod nazivom ‘Turizam, arhitektonski razvoj, vizualna i kulturna percepcije prostorne proizvodnje duž Jadranske obale’, pod vodstvom Davida Kendalla. Broj polaznika je ograničen na 12 osoba, a rok prijave je 28. veljače 2014.

Kendall, gostujući predavač na Centre for Urban and Community Research na Goldsmithsu u Velikoj Britaniji, kroz svoje fotografske projekte istražuje kako se prostorne, ekonomske i dizajnerske inicijative te participativne prakse mogu koristiti kao poticaj za prostorne i društvene promjene u urbanom prostoru. Cilj ove radionice je identificirati odnos između vizualnog identiteta, ekonomske aktivnosti, društvenih ulaganja u turizam i urbanizacije na području Rovinja i Istarskog poluotoka.

Radionica je otvorena za studente antropolgije i srodnih disciplina te za ostale zainteresirane za vizualnu antropologiju te fotografiju. Dobrodošlo je predznanje iz vizualne antropologije (drugih društvenih disciplina) te fotografije. U okviru radionice svakodnevno će se održavati grupne diskusije, a sudionici će raditi na individualnim projektima, seriji forografija na odabranu temu, koje će potom prezentirati zadnji dan radionice u MMC-u.

Broj polaznika je ograničen na 12 osoba, a rok prijave je 28. veljače 2014. Obavijest o sudjelovanju na radionici poslat ćemo odabranim kandidatima do 7. ožujka 2014. Sudjelovanje na radionici kandidati potvrđuju uplatom kotizacije. U cijenu kotizacije uključena su sva predavanja koja će se održati tijekom radionice, osigurani su radni materijali, besplatni popratni festivalski sadržaji, projekcije filmova tijekom festivalskog programa, jedan dnevni topli obrok i dnevni međuobroci. Poželjno je da polaznici posjeduju 35 mm digitalni SLR fotoaparat te računalo kako bi mogli uređivati fotografije.

Prijava za radionicu uključuje: biografiju (150-200 riječi), 4 fotografije (s nazivom) odabrane iz vlastitog portfolia te motivacijsko pismo (200-300 riječi) kojim se objašnjavaju motivi za prijavu i očekivanja od radionice. Sve dokumente treba poslati u PDF-u na mail: etnofilm.workshop@gmail.com

Cijena radionice: 400,00 HRK (studenti: 300 HRK)