Noviteti – Canon WFT-E6A i GP-E1 GPS

Do sada ste vjerojatno čitali o Canonovom novom EOS-1D X Pro dSLR-u čije su mega karakteristike zasjenile par zanimljivih dodataka za isti koje je vrijedno spomenuti.

WFT-E6A bežični transmitter čini upravo ono što njegovo ime i sugerira. Povezuje se WiFi-om koristeći 802.11n vezu, što ga čini bržim od prethodnih Canonovih WFT modela. Može ga se koristiti za sinkronizaciju datoteka s nekoliko tijela, no posjeduje i Bluetooth kao alternativu. Novi model sada je otporan na prašinu i vanjske uvjete, tako da ga od sada osim u studiju možete koristiti i na terenu. U trgovine dolazi u ožujku 2012. po cijeni od 600 dolara, što je nešto malo jeftinije od ranijih WFT modela.

GP-E1 je GPS dodatak koji koristi napajanje direktno iz baterije fotoaparata, odnosno, nema vlastitog napajanja. Ovaj elektronski kompas prati vašu zemljopisnu širinu, duljinu, visinu i vrijeme, pa kasnije možete pregledavati te podatke na računalu, uključujući i informaciju o smjeru prema kojem je fotoaparat bio okrenut. Kao i WFT-E6A, GP-E1 je otporan na prašinu i vanjske uvjete. Taj će vas taj dodatak koštati 300 dolara i to od travnja 2012. kada će se naći u prodaji.

Link