Durava – izložba fotografija: Dora Bosner – Miris ljeta

U Kulturnom centru Dubrava, Dubrava 51 a, Zagreb otvara se 2. veljače 2015. godine u 18 sati izložba fotografija DORE BOSNER pod nazivom “Miris ljeta”.

Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava iz Zagreba, u suradnji s POU Dom na žalu iz Preka, priređuje izložbu fotografija “Miris ljeta” Dore Bosner, polaznice radionice osnova fotografije Senka Sorića prošlog ljeta u Preku.
Dora Bosner rođena je 1998. u Zagrebu. Polazi drugi razred III. gimnazije. Ovo joj je prva samostalna izložba.
Izložba je otvorena do 19. veljače, radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Dora_Bosner-fotografija

 

Osvrt fotografkinje Višnje Serdar:

Dora Bosner voli fotografiju na jedan svoj osebujan način. Njezina se predanost fotografiji prvenstveno iskazuje u originalnom odabiru motiva koji se po svojoj posebnosti moraju svidjeti mnogima. Očito je vrlo talentirana, jer njena fotografija ima umjetničku vrijednost.
U doživljaju fotografije njezin odabir kadra i njezin kvadratić izdvojen iz stvarne slike pokazuje osobnu kvalitetu viđenja onoga što drugi ne zapažaju. Fotografije su joj likovno snažne, odabrani motivi pružaju harmoniju boja i ploha te sklad i mir. Ona nas tim odabirom zaustavlja pred svakom fotografijom upozoravajući nas na svoj talent i mladenačku osobnost. Fotografija je primijenjena umjetnost, u prvom redu dokumentarna, jer nam pokazuje mnogo više nego sam opis nekog događaja. Kaže se da je fotografija tisuću riječi jer nam pruža mogućnost sjećanja i ponovo proživljavanje događaja. U tom proživljavanju naviru sjećanja, a asocijacije i emocije nas vraćaju u doba nastanka doživljenog. Fotografija se svrstala u umjetnost jer neki ljudi, svojom kreativnom mogućnošću i talentom, znaju “urediti” svoje duboko proživljeno viđenje svijeta u svoj ljepoti prikazanog. A to očito Dora Bosner može.

 

http://www.ns-dubrava.hr/izlozba-dore-bosner/
http://www.nasiskolji.hr/node/85