Dubrava – Goran Matošević – tribina “Putem ulice”

15. studenog 2011. godine u 19.30 sati u maloj dvorani Kulturnog centra u Dubravi (Dubrava 51a) biti će tribina o fotografiji pod nazivom "Putem ulice". Tribinu vodi fotograf Goran Matošević. Uz tribinu će biti izložba pod nazivom "Bez komentara".

15. studenog 2011. godine u 19.30 sati u maloj dvorani Kulturnog centra u Dubravi (Dubrava 51a) biti će tribina o fotografiji pod nazivom “Putem ulice”. Tribinu vodi fotograf Goran Matošević. Uz tribinu će biti izložba pod nazivom “Bez komentara”.

Na pitanje kako dokumentirati ljude i atmosferu grada, njegovih ulica, dokumentirati kako diše grad odgovoriti će predavač Goran Matošević svojim viđenjem i svojim pristupom problematici. Predavanje o uličnoj fotografiji s naglaskom na proces dolaženja do fotografije i kako tehničke postavke utječu na način kretanja fotografa i njegovo kadriranje održati će se u sklopu projekta Mjesec fotografije 2011. Fotografija se snima u djeliću sekunde, a priprema traje puno duže…

 

Goran Matošević je rođen u Zadru 1975. Fotografijom se profesionalno bavi od 1999. Školovao se na Università dell’immagine u Milanu kod poznatog talijanskog fotografa Fabrizia Ferria. Za vrijeme studija radio je bookove za modele kod milanskih modnih agencija Paolo Tomei i Joy Uomo…. Po povratku u Hrvatsku surađivao je sa redakcijama Zadarskog Lista, National Geographica (Hrvatska), Geo (Hrvatska), Meridijani, Globus i Vjesnik. Urednik je i autor 4 knjige o fotografiranju portreta, pejzaža i arhitekture, putovanja te sporta i vjenčanja. Trenutno predaje fotografiju u Informatičkom učilištu Algebra i radi kao slobodni fotograf.

viąe na: http://www.ns-dubrava.hr/tribina-o-fotografiji-gorana-matosevica-mjesec-fotografije/