Dodijeljene nagrade pobjednicima Rovinj Photodaysa

U prepunoj dvorani hotela Lone, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodaysa.

Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a među pobjednicima su i četiri autora iz Hrvatske, čijim radom je posebno bio oduševljen glavni selektor, ugledni američki fotograf Tod Papageorge. Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija odabrani su među sedamsto prijavljenih kandidata iz cijeloga svijeta, a njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.

Ovaj putujući postav bit će prikazan i u drugim hrvatskim gradovima, poput Pule, Rijeke i Zagreba, ali i institucijama te festivalima diljem Europe. Na ovaj način želi se osnažiti suvremena fotografska scena u cijeloj regiji, a autorima se pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umjetničkog rada široj javnosti te međunarodnoj fotografskoj zajednici.

Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Sljedeći natječaj bit će raspisan najkasnije u siječnju iduće godine.