Daniela Ratkajec u Galeriji Nano

U zagrebačkoj Galerija Nano, u srijedu 9. studenog, otvorena je izložba Daniele Ratkajec pod nazivom 'Prijelazi / Transitions'. Izložba je otvorena do 11. studenoga, pa ne želite li propustiti, požurite.

U zagrebačkoj Galerija Nano, u srijedu 9. studenog, otvorena je izložba Daniele Ratkajec pod nazivom ‘Prijelazi / Transitions’. Izložba je otvorena do 11. studenoga, pa ne želite li propustiti, požurite.

“U tišini sobe. Tragovi tvoje prisutnosti. Jesi li bila ovdje? Jesi li doista bila ovdje? Odsutnost transformirana u egzistencijalni prostor za koji se brinem svaki dan. Jesi li ovdje? Gdje si sada?

Poziv promatraču da se podčini skrivenim slikama iz kolektivnog sjećanja i da ih otkrije. Međudjelovanje promatrača i fotografija dozvoljava pojedincu da opaža i razmišlja u prostoru i vremenu, te da istražuje pojam ‘kontinuitet’. Tijelo promatrača kao i prikazano tijelo – u svoj njegovoj složenosti – govori mnogo više nego što mislimo da vjerujemo ili pretpostavljamo.

Umjetnost ne daje objašnjenja, ne daje ‘poruku’. No slike ipak daruju spoznaju i nadu sintetiziranjem i inkarnacijom fundamentalnih iskustava postojanja. Time dotiču duboke porive našeg postojanja i otvaraju nam oči. Daju nam hrabrost da bez ustručavanja, ‘kako jest’ gledamo život i sebe. Geert Wachtelaer

Daniela Ratkajec rođena je 1973. godine u Badenu, (Argau), Švicarska. Diplomirala je 1999. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2002.godine izvodi multimedijalne projekte sa članovima Hrvatskog mačevalačkog saveza. Izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i svijetu.”

Link