Danas se to desilo njima, a sutra tko zna kome

Primjer o tome s čime se sve susreću fotografi vjenčanja. Biti fotograf na vjenčanju nije lako. Zahtjevni klijenti, naporan raspored i visoka očekivanja čine ovaj posao još težim. No, čak i veterani u ovom poslu nisu se morali nositi s nečim poprilično apsurdnim kao što je trenutna tužba u New Yorku.

Primjer s čime se sve susreću fotografi vjenčanja.

Biti fotograf na vjenčanju nije lako. Zahtjevni klijenti, naporan raspored i visoka očekivanja čine ovaj posao još težim. No, čak i veterani u ovom poslu nisu se morali nositi s nečim poprilično apsurdnim kao što je trenutna tužba u New Yorku.

Priča zvuči gotovo kao šala. Nezadovoljan fotografijama i videom snimljenim na svojem vjenčanju koje se održalo 2003. godine Todd J. Remis (od tada se razveo, a njegova se sada već bivša žena iselila iz države) zahtjeva da fotograf, Curt Fried vrati 4 100 dolara dogovorene cijene i plati oko 48 000 dolara troškova da rekonstruira cijelu svadbu sa originalnim postavom i gostima.

Naime, prema pisanju New York Timesa, Remis tvrdi da je tim od tri fotografa bio nemaran i zamjera im što nisu uhvatili posljednjih 15-ak minuta proslave, kao ni bacanje buketa. Također je i generalno nezadovoljan s kvalitetom fotografija. “Nažalost”, ne postoje primjeri kojima bi se stvarno procjenila situacija.

Iako se zahtjevi mladoženje čine smiješnim, te je sudac već odbacio neke dijelove slučaja uključujući i onaj o navodnoj, lošom kvalitetom rada uzrokovanoj boli i patnji, tužba je još uvijek u proceduri i temelji se na tome jesu li prekršeni uvjeti iz osnovnog ugovora, što se ipak čini kao malo više utemeljen razlog. Sve ovo može biti samo dobar podsjetnik za fotografe koji zarađuju ​​novac na ovaj način da provjere svoje ugovore i da njima pokriju što više mogućih scenarija kako bi se spriječile nebuloze ove vrste.

Link