Čakovec: Salon Fotografije Čakovec 2016.

salon_cakovec-fotografija

Izložba radova pristiglih na Salon fotografije Čakovec 2016.

U organizaciji udruge “Fotomotiva” iz Čakovca u petak 16.12.2016. godine u 19 sati u izložbenom prostoru Muzeja Međimurja Čakovec održat će se otvorenje izložbe 6. salona fotografije Čakovec.

Salon fotografije Čakovec žirirana je fotografska izložba otvorena fotografima profesionalcima, amaterima i entuzijastima koja se održava od 2011. godine te ove godine slavi svoj 5. rođendan. Ove godine se u konkurenciju prijavilo ukupno 223 autora iz čak 44 zemlje svijeta. Na šest zadanih tema: kolekcija (otvorena tema – tematska kolekcija od 3 do 6 rada), slobodna u boji, slobodna monokromatska, priroda, minimalizam i fotoreporterska fotografija, pristiglo je preko 3500 radova.

Selekciju Salona odredio je tročlani žiri:

  • Krešimir Pletikosa – voditelj programa obrazovanja za digitalnu fotografiju i obradu na Otvorenom učilištu Algebra i autor nekoliko fotografskih knjiga,
  • Davor Žerjav – autor nekoliko fotografskih knjiga, dopredsjednik Fotokluba Čakovec,
  • Neda Rački, EFIAP/g – fotografkinja, članica Fotokluba Zagreb, dobitnica godišnje nagrade za fotografiju ‘Tošo Dabac’ za 2013. godinu.

Od ukupne selekcije Salona bit će izloženo stotinjak najboljih radova. Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak 16.12. s početkom u 19 sati, a izložba će biti otvorena cijeli prosinac.

Salon fotografije Čakovec održava se pod pokroviteljstvom međunarodnih organizacija za umjetničku fotografiju The International Federation of Photographic Art (FIAP) i The Photographic Society of America (PSA). Sponzori izložbe su Međimurska županija, Grad Čakovec, TZ Grada Čakovca, Muzej Međimurja Čakovec, Vinarija Kocijan i LifeClass Terme Sveti Martin.

 

Naslovna fotografija: Nguyen Vu Phuoc, Vijetnam - Žene koje pletu mreže
Naslovna fotografija: Nguyen Vu Phuoc, Vijetnam – Žene koje pletu mreže