[4K egzodus] Surfajte valovima u 1000 fotografija u sekundi

Ovisno o odgovoru na slijedeće pitanje, uvidjeti ćete jeste li onaj pravi kreativac kojem je oprema sasvim na zadnjem mjestu i kao takav bi i običnom olovkom napravili savršenu fotografiju, ili ste netko tko ipak stavlja opremu na prvo mjesto pa onda ovisno o njoj usmjerava kreativnost. Slijedi pitanje: Da li biste opremu od preko milijun kuna, stavili u podvodno kućište, koje ste btw. sami napravili kod kuće te zajedno krenuli na plivanje kako bi ulovili savršen kadar? Sasvim je nebitno radi li se o fotografiji ili video snimku.

Chris Bryan je ono prvo. Kod kuće je napravio podvodna kućišta za Phantom Flex (oko 300 000 kuna), Phantom Miro M-320S (oko 270 000 kuna) i Phantom 4K Flex (oko 840 000 kuna) te je krenuo u lov na valove. Prvi i jedini dosad koji je to napravio. Kolika moraju biti, da budemo pristojni, cohones, u tog čovjeka? Vjerojatno veličine lubenica.

Mi ostalo, koja spadamo među ove druge, s željom da budemo među prvima, sad imamo prilike gledati plod njegovog truda. Svjetski poznati surferi na valovima Kelly Slater, Taj Burrow, Jay Davies, John John Florence i drugi u 1000 fotografija u sekundi.

Zašto “1000 fotografija u sekundi” u naslovu?

Jer smatramo da 4K snimke nemaju sličice već fotografije rezolucije 4096 x 2160 piksela ;)